Osvojila Superkup

Ljepotica godine! Barcelona u 115. minuti zabila za pobjedu 5:4 protiv Seville!

Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Sevilla
11.08.2015.
u 23:23
Lionel Messi bio je fantastičan, andaluzijska momčad mu je prava mušterija, njoj je zabio više golova (24) nego bilo kojoj drugoj momčadi u karijeri
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Barcelone pobijedili su Sevillu u Tbilisiju u Gruziji sa 5:4 nakon produžetaka i osvojili Uefin Superkup. Bila je to fantastična utakmica prepuna prilika i golova pa su svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogli zaista uživati u predstavi koju su nam pružile najveće zvijezde. Katalonski klub tako je došao do svog petog naslova u ovom natjecanju i time se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Milanom.

No, nije utakmica za njih dobro počela jer su Andalužani brzo poveli. Već u prvom napadu Mascherano je srušio Vitola, a Ever Banega sjajno je zabio iz slobodnog udarca. međutim, to se nije svidjelo Lionelu Messiju koji je stvari preuzeo u svoje ruke i do 16. minute svoju momčad dvama prekrasnim pogocima doveo u vodstvo. Oba gola zabio je iz slobodnog udarca, a do kraja poluvremena poigravao se s igračima Seville. Zanimljivo, andaluzijska momčad mu je prava mušterija, njoj je zabio više golova (24) nego bilo kojoj drugoj momčadi u karijeri, a Gruzija je postala 30. zemlja u kojoj je tresao mreže. Uz to, valja napomenuti da mu je ovo prvi put u karijeri da je zabio dva gola na jednom susretu izravno iz "slobodnjaka".

Pred kraj prvog dijela Suarez je promašio "zicer", ali je u popravnom asistirao Rafinhi za sigurnih 3:1 uoči odmora. A kada se u 52. minuti i sam Suarez upisao u strijelce, a Barcelona izgledala veličanstveno i nadmoćno, gotovo svi su pomislili da je to kraj, no Sevilla se nije predala. Prvo je Reyes u 57. minuti sjajno kontru okrunio pogotkom, a u 71. minuti Mathieu je srušio Vitola i sudac je pokazao na bijelu točku. Uspješan je bio Gameiro i Kataloncima je došla voda do ušiju. Sevilla je iskoristila njihovu zbunjenost i Konopljanka je šokirao Barcu u 81. minuti kada je zabio za 4:4.

Slijedili su produžeci u kojima je Barca bila nadmoćna, a to je pogotkom okrunio Pedro u 115. minuti. Messi je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, pa je njegov drugi pokušaj obranio Beto, a onda je Pedro natrčao i zakucao. No, ni tu nije bio kraj drame, Sevilla je do kraja susreta imala dvije velike prilike, ali su Coke i Rami zapucali "zicere".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SL
SlovenskiHrvat
23:30 11.08.2015.

Najbolja utakmica cijele 2014/2015

KE
kentie
10:36 12.08.2015.

fenomenalna utakmica...žao mi je da HTV nam nije pružila poslaasticu kako Messi kao kapetan ekipe podiže trofej...

TM
Tim_Minchin
23:45 11.08.2015.

jao kakva tekma, zao mi seville, nakon onakvog povratka zasluzili su dici taj trofej, jos one dvi prilike na samom kraju, uf...