PETI DAN

Raspored nastupa hrvatskih olimpijaca: Rukometaši imaju popravni, Vekić se bori za polufinale

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Raspored nastupa hrvatskih olimpijaca: Rukometaši imaju popravni, Vekić se bori za polufinale
31.07.2024.
u 07:00
Jedan od najvećih događaja dana jest četvrtfinalni meč nezaustavljive Osječanke Donne Vekić.
Pogledaj originalni članak

Olimpijske igre u Parizu ulaze u svoj peti dan, što znači da je na redu još sportova, odnosno nova uzbuđenja na sportskim borilištima. Što se tiče naših predstavnika, na programu je jedrenje u klasi 49er, plovovi 10-12 gdje nastupaju braća Fantela. Isto tako, održava se windsurfing, plovovi 8-11 gdje će nastupiti Palma Čargo.

Imamo i  zračnu puška, 50 m, kvalifikacije, nastupaju prvi i zasada jedini osvajač olimpijske medalje za Hrvatsku u Parizu Maričić te Gorša. Isto tako, judo (do 70 kg) počinje od 10 sati, Barbara Matić će pokušati doći do olimpijske medalje, u njoj Hrvatska ima velikog aduta za postolje.

VEZANI ČLANCI:

trenerski genijalac

Najstariji član hrvatskog pogona u Parizu: Prvu veliku medalju osvojio s 47, zbog padova operirao oba ramena

– U to vrijeme nije bilo dovoljno školovanih veslačkih trenera od kojih si mogao naučiti nešto specijalno. Crpio sam znanje iz onoga što sam sam veslao, što sam naučio na fakultetu, što sam vidio na natjecanjima, o čemu sam razgovarao s drugim trenerima. I tako, malo-pomalo, a trajalo je to dugo, išla je moja trenerska karijera. Bilo je uspona i padova, a krajem 90-ih krenulo je s lijepim rezultatima.

Od 10.30 počinje veslanje, polufinale u disciplini dvojac bez kormilara, naša braća Sinković su veliki favoriti za ulazak u finale, ali svi se nadamo kako će nam donijeti novu medalju. Od 11.00 sati Hrvatska rukometna reprezentacija protiv starog znanca Njemačke ima popravi ispit nakon neugodnog poraza od Slovenije.

Poslastica nam na kraju dolazi u obliku tenisa, sjajna Donna Vekić - Marta Kostjuk na centralnom terenu igra za polufinale olimpijskog turnira. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.