GDJE JE OBRANA?

Ne igramo dobro, ne izgledamo dobro. Izbornik je miran, ali ovo su razlozi zašto ne bi trebao biti

Pariz: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Rukomet, Grupna faza natjecanja, grupa A, Slovenija - Hrvatska
Igor Kralj/PIXSELL
30.07.2024.
u 20:15

Nakon što su jedva pobijedili Japan, rukometaši Hrvatske izgubili su u drugom kolu olimpijskog turnira od Slovenije (29:31)

Rukometaši Hrvatske još su nas jednom razočarali na olimpijskom turniru. Nakon što smo sretno i spretno pobijedili Japan u prvom kolu (30:29), u drugom smo izgubili od Slovenije (29:31). I umjesto da nakon dva kola imamo osiguranu ulaznicu za Lille gdje se igra nokaut faza, od četvrtfinala nadalje, naši će rukometaši morati napraviti pravi mali pothvat da se nađu među osam najboljih. Naime, sada nam slijede tri jake utakmice, redom protiv Njemačke, Švedske i Španjolske. Da bismo preskočili Sloveniju koja je sada u prednosti zbog pobjede u međusobnom susretu, moramo pobijediti jednu od te tri utakmice, ako ne i dvije.

Možemo li? Ovako kako igramo i kako izgledamo, to je gotovo nemoguća misija. A sve je lijepo počelo, vodili smo s 5:1 i 9:5, a onda je Uroš Zorman, izbornik Slovenije, vidio gdje je pogriješio. Umjesto sporih Mačkovšeka, Dolenca i Bombača uveo je super brze Zarabeca i Vlaha, a Janca prebacio s krila na desnog vanjskog. I čim su Slovenci ubrzali, mi smo se "ugasili". Na poluvremenu je već bilo 13:13, još smo se koliko-toliko držali do 21:21, da bi Slovenija otišla na nedostižnih plus pet (25:30). Tračak nade bio je kada smo dobili sedmerac za minus jedan, kod 23:25, ali je Šoštarićev udarac obranio Ferlin.

VEZANI ČLANCI:

– Počeli smo jako dobro, čitali smo igru suparnika i lako smo ih kažnjavali pogotcima iz kontre. Ali, korak po korak, gubili smo disciplinu. Šut nam nije bio dobar. Razbranili smo njihova vratara. Nakon crvenog kartona se prelomilo. Imali smo puno isključenja. Trebalo je biti dosuđeno više sedmeraca za nas. Naši kružni napadači bili su pod stalnim prekršajima. Sve je bilo teško i trebali smo bolje odigrati. U drugom poluvremenu nismo bili spremni na njihove napade. Promijenili smo obranu i pokušali ih poremetiti, ali nismo uspjeli. Svi smo trebali dati više. Ovo je bilo razočaravajuće – rekao je Dagur Sigurdsson, izbornik Hrvatske.

Dojam je da je Sigurdsson miran nakon još jednog lošeg nastupa. A ne bi trebao biti. Za sada to ne izgleda ni približno dobro kao na kvalifikacijskom turniru za odlazak na ove Igre. Veliki je problem igra u obrani, pogotovo u sredini. Da, ali smo u Hannoveru, na kvalifikacijskom turniru imali Jakova Gojuna. Njegovo bi iskustvo ovdje jako dobro došlo. No, Dagur je poveo mlađeg Grahovca. Koliko je to dobar potez bio pokazuje podatak o tome koliko smo pogodaka primili u dvije utakmice – 60.

Komentara 3

GN
gnoj
20:40 30.07.2024.

Igra nam je staromodna ,spora i bez srca , ne bih se čudio da ni skupinu ne prođemo !

PA
Pametanumoruludih
23:51 30.07.2024.

Uvjek ovakao...godinama...samo se mrcvare bez volje... Nema tog strucnjaka koji bo mogao od ovih baletana napraviti dobru ukipu.

IG
IgorY
22:30 30.07.2024.

Ovakav rezultat, a o igri i da ne govorim ostvario bi bilo tko od Hrvatskih trenera. Ovo je bačen novac, a Sigurson svojim reakcija sigurno nije pokazao da mu je stalo do rezultata. Ruke na leđa i boli ga briga.iga. Jednostavno treba ga najuriti, ali zajedno sa njime i one koji su ga doveli i platili ga toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije