Ronaldov 23. gol

Real bez Modrića slavio kod Levantea, Zidane dao priliku i Kovačiću

Foto: Reuters/Pixsell
Real bez Modrića slavio kod Levantea, Zidane dao priliku i Kovačiću
02.03.2016.
u 22:56
Mateo Kovačić ušao je u igru u 73. minuti.
Pogledaj originalni članak

Real Madrid je u posljednjem današnjem susretu 27. kola španjolske lige slavio u gostima kod Levantea sa 3:1.

Poraz u gradskom derbiju protiv Atletica Real Madrid je gurnuo na minus 12 u odnosu na Barcelonu i praktički označio oproštaj od borbe za naslov. Atletico je sinoćnjom pobjedom nad Real Sociedadom pobjegao na sedam bodova prednosti i stavio dodatni pritisak na momčad Reala. Zinedine Zidane ove je sezone imao velikih problema na gostovanjima, no srećom po njega ovaj put je došao u goste uvjerljivo najgoroj momčadi sezone Levanteu koji je nakon 26 odigranih kola imao samo 20 osvojenih bodova, piše Goal

Osim izostanka Luke Modrića, koji je prije par dana dobio nezgodan udarac u gležanj lijeve noge te je morao na šivanje, Zizou je pred ovaj susret ostao i bez Marcela zbog ozljede butnog mišića te Benzeme koji ima ozljedu tetive. Zanimljivo, Luka nije igrao niti u prvom susretu, u listopadu na Santiago Bernabeuu, kada je Real slavio 3:0 golovima Marcela, Cristiana Ronalda te Jesea. Mateo Kovačić je tada igrao do 77. minute.

Domaći navijači pljeskom su dočekali Keylora Navasa, koji je iz Levantea prešao u Real, a Zidane je hrabro odlučio na klupi ostaviti Isca, Kovačića i Jeséa, dok su se u početnih 11 našli Borja Mayoral, Lucas Vázquez i Casemiro. 

U 33. minuti Lucas Vazquez je odlično probio desnom stranom, ušao u šesnaesterac gdje ga je srušio Lucas Orban za klasični penal. Siguran s bijele točke bio je Cristiano Ronaldo za vodstvo Reala. Bio mu je to 23. gol u prvenstvu. 

Borja Mayoral je odličnim udarcem s ruba šesnaeasterca u 38. minuti pogodio stativu, a lopta se od leđa Marina odbila u mrežu za 2:0. Međutim, samo minutu kasnije Realova obrana ponovno je ispala naivno, a Deyverson je izbio sam pred Navasa te s nekih deset metara pogodio za smanjenje rezultata. 

Mateo Kovačić ušao je u igru u 73. minuti, a Isco u 80. i upravo je on bio strijelac posljednjeg pogotka na utakmici (u drugoj minuti nadoknade).

Statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

 

Rezultati četvrtfinala francuskog kupa: St. Etienne - PSG 1:3, Lorient - Ajaccio 3:0, Sochaux - Nantes 3:2.

>>Kakva večer Hrvata! Brozović i Perišić pogocima odveli Inter do produžetaka protiv Juvea

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Idler 3
Idler 3
23:28 02.03.2016.

Znači svi "prozvani" od pred koji dan - Jese, Lucas i Kovač(ev)ić >;-)) Sam nek im se ostatak ekipe oporavi pa bude zanimljivije i u prvenstvu i u LP.

MU
muh
07:28 03.03.2016.

Bez Lukice igrajo bolje.

MA
Majur
07:35 03.03.2016.

@muh Priznaj više da ti je Luka u vrtiću uzeo igračku da shvatimo tvoj gnjev....ovako ispadaš nogometni diletant.