SLIKOVITO

Repeša: Zadar treba zaštiti poput Plitvičkih jezera

Repeša: Zadar treba zaštiti poput Plitvičkih jezera
12.10.2013.
u 09:15
- Mislim da bi i Grad Zadar i država kompletno trebali dati sve da Zadar ponovno stane na svoje noge jer je to strašno bitno za našu košarku - kazao je trener Cedevite uoči gostovanja u Višnjiku
Pogledaj originalni članak

U subotu u 17:00h Cedevita će u sklopu trećeg kola ABA lige gostovati na Višnjiku kod Zadra. Momčad Jasmina Repeše u prva je dva kola slavila protiv Mega Vizure i Krke, dok su Zadrani upisali domaću pobjedu protiv Szolnokija i gostujući poraz kod Budućnosti.

Repeša će u Zadru na raspolaganju imati sve igrače, a s obzirom da su Zadrani odavno poznati kao vrlo opasna domaćinska momčad, ovoj utakmici pristupiti će vrlo oprezno:

- Zadar, bez obzira u kakvom stanju i problemima bio, je uvijek Zadar. Uvijek je bio i ostat će institucija košarke. Ja kao izbornik Hrvatske i trener Cedevite mislim da je Zadar zbog onog što je dao hrvatskoj košarci zaslužio status nečeg zaštićenog u smislu kao što su primjerice Plitvička jezera. Mislim da bi i Grad Zadar i država kompletno trebali dati sve da Zadar ponovno stane na svoje noge jer je to strašno bitno za našu košarku. Što se tiče utakmice, mi smo u dobrom ritmu i vjerujemo u ono što radimo. Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica protiv izuzetno zahtjevnog protivnika, ali mislim da smo se dobro pripremili i odlazimo odigrati jednu dobru utakmicu. Ako ćemo odraditi sve što smo dogovarali i pripremili, ja se nadam, odnosno siguran sam, da će to biti dovoljno da se pobijedi u utakmici. Mada znamo da u Zadru nikad nije lagano dobiti.

U Dvorani Krešimira Ćosića očekuje se bučna atmosfera i mnogo domaćih navijača.

- Kamo sreće. Mislim da bi to bilo dobro za našu košarku da ti navijači koji su se vratili košarci ovo ljeto to nastave i ovu zimu. To bi bila najveća vrijednost, odnosno najveća stvar onoga što je napravljeno ovo ljeto - dodao je Repeša.

Zadrani nisu propustili priliku da svoje navijače pozovu da osim njihovog Zadra dođu vidjeti i ove godine vrlo dobru Cedevitu, koja nakon sjajnih igara na početku sezone u košarkaškoj javnosti uživa visoku reputaciju.

 -To je kompliment za nas i za sve ove dečke koji svaki trening i utakmicu doživljavaju na pravi način. Ono što smo zagovarali prije sezone je da svi oni koji nas prate i ulažu u nas, a i mi sami, trebaju biti zadovoljni poslije svakog treninga i utakmice. Zasad to ne izgleda loše, ali sasvim sigurno može izgledati bolje i mora izgledati bolje. Zbog toga i radimo i ja sam siguran da će biti bolje - zaključio je Repeša.

Startni centar Cedevite i bivši igrač Zadra, Miro Bilan, naglasio je važnost dobrog ulaska u utakmicu:

- Trener nas upozorava na atmosferu u Zadru. Svi znamo kako je dolje igrati. Jednostavno ne smijemo dopustiti da se razigraju jer ih to dovede u jedan trans. Publika se digne i povuče ih da igraju bolje i bolje, a ponekad i iznad svojih mogućnosti. Ako uspijemo ispočetka blokirati njihovu ekipu, imamo velike šanse za pobjedu. Osjećam da momčad ima dosta samopouzdanja, da vjerujemo jedni drugima i da znamo da ćemo svi ući sa 100%. Bit će naravno i grešaka i svega, ali ako ćemo imati tu veliku energiju koju trener od nas traži, mislim da će svima s nama biti teško.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.