PRIMERA

Robben potopio 'žutu podmornicu''

04.01.2009.
u 19:30
Pogledaj originalni članak

Momčad Reala pobijedila je na svom stadionu Santiago Bernabeu sastav Villarreala s 1-0 u susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Najzaslužniji za pobjedu Reala bio je Nizozemac Arjen Robben, čija je izvrsna solo akcija u 32. minuti Realu donijela jedini pogodak na utakmici. Robben je tada u slalomu po desnoj strani nanizao nekolicinu protivničkih igrača, a potom je sjajno odmjerenim udarcem s više od 20 metara matirao i nemoćnog Diega Lopeza.

Villarreal je nakon primljenog pogotka preuzeo inicijativu i držao je više loptu u svom posjedu, dok se momčad trenera Juandea Ramosa uglavnom oslanjala na kontranapade i klasu svog vratara Ikera Casillasa, koji je u nekoliko navrata odličnim obranama zaustavljao goste na putu ka mogućem izjednačenju.

Real je ovom pobjedom skočio na 3. mjesto na ljestvici, ali četvrta Sevilla ima uz bod manje i susret manje.

Hrvatski napadač Sportinga iz Gijona Mate Bilić odigrao je svih 90 minuta na gostovanju kod Malage, koja je slavila s 1-0. Bilić je imao i tri pokušaja prema golu domaćina, ali dva su otišla izvan okvira gola, a treći je bio blokiran. Strijelac za Malagu bio je Lolo u 34. minuti.

Numancia hrvatskog trenera Sergija Krešića izgubila je u gostima kod Recreativa s 3-1. Gosti su mogli proći i bolje da je njihov igrač Jose Javier Barkero iskoristio jedanaesterac kod rezultatat 0-0. Međutim, vratar domaćin Riesqo obranio je njegov udarac, a dvije minute kasnije domaćin je poveo golom Fuega. Strijelci za Recreativo bili su još Camunas u 46. minuti i Tornavaca u 60., dok je Brit svojim golom u 90. minuti uspio samo ublažiti poraz Numancije.

Uz Real, Malagu i Recreativo, uspješan domaćin bila je i momčad Almerije, koja je svladala Betis s 1-0 golom Corone u 35. minuti. Dvojica nogometaša napustili su igru prije vremena u ovom susretu. Kod domaćina je crveni karton u 88. minuti dobio Uche, a kod gostiju Garcia u završnici dvoboja.

Athletic i Espanyol odigrali su 1-1, a jedina momčad koja je uzela puni plijen u gostima bio je Racing, svladavši domaći Valladolid s 1-0. Pogodak u 64. minuti postigao je srpski reprezentativac Nikola Žigić, igrač pod ugovorom s Valencijom, koji je nedavno prešao u momčad iz Santandera na posudbu do kraja sezone.

Primera, 17. kolo:
Real - Villarreal 1-0 (Robben 32)
Malaga - Sporting 1-0 (Lolo 34)
Recreativo - Numancia 3-1 (Fuego 18, Camunas 46, Tornavaca 60 / Brit 90)
Almeria - Betis 1-0 (Corona 35)
Valladolid - Racing 0-1 (Žigić 64)
Athletic - Espanyol 1-1 (Iraola 81 / Hurtado 37)

Redoslijed: 1. Barcelona 44, 2. Valencia 33, 3. Real 32, 4. Sevilla 31 (-1), 5. Atletico Madrid 30, 6. Villarreal 29...

Pogledajte na vecernji.hr