OSTVARENJE SNA

Robert Jandrek se vraća u Hajduk

Foto: VL
Robert Jandrek se vraća u Hajduk
10.01.2016.
u 14:28
'Prvi put kada sam uopće čuo informaciju i kada se pojavila mogućnost da bih mogao u Hajduk, odmah sam se sjetio onog ozračja na prepunom Poljudu, huka s tribina.'
Pogledaj originalni članak

Kao i mnogi dečki iz Dalmatinske zagore koji su zadnjih desetljeća kucali na poljudska vrata, tako će se i Robert Jandrek (20) priključiti “bilom jatu”. Trener Damir Burić trebao bi testirati potencijale tog mladog igrača kojeg su u Hajduku dosta intenzivno pratili zadnjih mjeseci. Ofenzivni veznjak sinjskog Junaka 11. siječnja će početi pripreme s Hajdukom.

O prvim dojmovima nam je progovorio za sportski tjednik MAX.

– Prvi put kada sam uopće čuo informaciju i kada se pojavila mogućnost da bih mogao u Hajduk, odmah sam se sjetio onog ozračja na prepunom Poljudu, huka s tribina. Sanjam da u takvom ozračju postignem gol za Hajduk. Dolazak u Hajduk san je svakog djeteta, posebno nas u Dalmaciji. Iznad toga vjerojatno ne postoji ništa više. I kad sam potpisao, osjećao sam se neobično jer mi je to bio prvi potpis u karijeri.

Potpisao na tri i pol godine

Jandrek je potpisao na tri i pol godine.

– Na potpisu su bili Goran Vučević i Marin Brbić. Poželjeli su mi sreću. Nadam se da ih neću razočarati. Nisam još stigao razgovarati s trenerom Burićem.

Mladi Jandrek ima samo jedan cilj.

– U pripremnom periodu želim se nametnuti u prvoj momčadi. Nadam se da ću dobiti prigodu. Momčad je odlično posložena i već se puno toga zna, no nadam se da bih mogao dati doprinos.

Njegov nogometni put počeo je sa sedam godina. Kao većina klinaca iz sinjskog kraja prvi put nogometnu loptu šutnuo je u omladinskoj školi Junaka.

– Sa 12 godina otišao sam u Omladinac iz Vranjica gdje me trenirao Hari Vukas koji me nešto kasnije i preporučio Hajduku. Tamo sam otišao kao kadet i ostao dvije godine. Igrao sam u generaciji s Marijem Pašalićem, Mujanom, Cipetićem, Kušetom... Iz tog razdoblja sjećam se utakmice s nekom od starijih Hajdukovih generacija. Tada sam samoinicijativno igrao na desnom beku. To se treneru Borisu Marinu svidjelo... Osvojeni turniri i putovanja s Hajdukom ostali su mi u najljepšem sjećanju.

Za sebe će kazati da mu je desno krilo prirodna pozicija, ali i da se snalazi na lijevoj strani.

– Zapravo nije važno. Mogu igrati što god trener od mene zatraži.

Nakon što je dvije godine proveo u Hajduku, kao izlazni kadet vratio se u Glavice, niželigaša iz Cetinske krajine. Još dvije godine prošle su dok se opet vratio u Junak gdje je sve počelo. No, zadnju juniorsku godinu odradio je u Lokomotivi. Prve seniorske minute ubilježio je u Junaku.

– Posebno ću pamtiti oproštaj koji su mi priredili suigrači u Junaku. Na poklon sam dobio loptu s potpisima svih suigrača kao i svoj dres s brojem 11. Svi u klubu, od uprave, trenera i igrača ponijeli su se sjajno. Hvala im. Htio bih da taj klub i dalje raste jer ljudi to zaslužuju.

Uzbuđenje prije 11. siječnja

Kako se približava 11. siječnja i početak Hajdukovih priprema, Jandrek priznaje:

Uzbuđenje raste svakim danom. Ne znam kako ću dočekati taj dan. Ipak dolazim u veliki klub. Nova momčad, novo iskustvo. Čestitali su mi brojni prijatelji. Znam da im je drago jer cijeli život sam radio za to. Sve mora doći na naplatu jer ja nikada nisam odustajao. Uostalom, to je moja životna filozofija. Samo tako možeš prosperirati.

Iz Junaka će ponijeti brojne pozitivne emocije, ali i istaknuti odnos s trenerom Sinišom Jalićem.

– Svaki me trener naučio nešto svoje, tako sam i od Jalića puno naučio. Uz njega sam napredovao kao igrač i kao osoba. Otkako je on došao, napredovao sam svakim danom. On je u meni prepoznao nešto drugačije – ističe Jandrek. Izvan nogometa, kao najveću potporu izdvojit će obitelj, odnosno djevojku te vjeru u Boga. A o aktualnoj momčadi Hajduka kazat će:

Iznenađujuće dobro su odradili polusezonu. Novi trener donio je puno dobrih stvari. Ta mlada momčad ima veliki potencijal. Strašno mi se sviđa ozračje koje je stvoreno oko tog projekta. Mislim da je momčad spremna za iskorak. Naravno, teško se u okolnostima kakve jesu nositi s Dinamom i Rijekom, ali najvažnije je da je Hajduk na dobrom putu. Najvažnije je da mladi igrači stasaju i da što prije dosegnu ozbiljnu nogometnu razinu.

>> Nicolas Velez nije 'mačak u vreći', bit će veliko pojačanje za Hajduk

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:42 10.01.2016.

Marine br....bljiću kao navijač Dinama moram skinuti kapu ako treba i cipele. Ne vjerovatno kako bili skauti rade, uoče svakog talentiranog igrača. Nadam se da Jandrek ima dobru mamu da mu spremi sendvič za poslije treninga!!!!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:51 10.01.2016.

Bolje da vrate Roberta Jarnija ( kao igrača ) kako se čitajući prvo pomisli

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
06:43 11.01.2016.

Robert Jandrek biće veliko pojačanje za Hajduk i dečko bi uskoro mogel postati Dalmatinski Messi.