NEGATIVNI NIZ

Robert Prosinečki upisao se crnim slovima u povijest crnogorske nogometne reprezentacije

Foto: R.R./ATA Images/PIXSELL
Robert Prosinečki upisao se crnim slovima u povijest crnogorske nogometne reprezentacije
13.10.2024.
u 13:20
Nijemci su bili neugodno iznenađeni svlačionicama u Zenici, ali to ih nije spriječilo da slave s 2:1 nad BiH
Pogledaj originalni članak

Njemačka nogometna reprezentacija slavila je s 2:1 na gostovanju u Zenici u sklopu Lige nacija, pobjedu im je osigurao Under s dva pogotka u prvom poluvremenu, dok je Edin Džeko u 70. uspio smanjiti taj poraz. BiH nije uspjela šokirati Njemačku na terenu, ali su Nijemci bili šokirani stanjem stadiona Bilino polje i izgledom svlačionica.

Njemački izbornik Nagelsmann nije bio previše kritičan prema stanju stadiona.

– Stadion je zapravo šarmantan, nismo tako često igrali na sličnim stadionima – rekao je Julian Nagelsmann prije utakmice, ali i najavio da se njegovi igrači neće tuširati u svlačionicama stadiona.

U toj je skupini Njemačka nakon tri utakmice prva sa sedam bodova, slijede Nizozemska s pet i Mađarska s dva boda, dok je BiH ostala na jednom bodu koji je prije mjesec dana osvojila u Mađarskoj. Mađari i Nizozemci odigrali su 1:1 u Budimpešti, Mađarska je vodila, u drugom je dijelu Van Dijk dobio drugi žuti karton, no Nizozemska je i s igračem manje došla do izjednačenja.

VEZANI ČLANCI:

U Ligi nacija B Češka je s 2:0 pobijedila Albaniju za koju je od 65. minute igrao igrač Dinama Arber Hoxha, dok je u toj skupini Ukrajina pobijedila Gruziju s 1:0. U skupini vode Češka i Ukrajina sa po šest bodova, Albanija i Ukrajina imaju po tri. U četvrtoj skupini Lige nacija B Crna Gora, koju vodi Robert Prosinečki, upisala je i treći uzastopni poraz, izgubila je u Turskoj s 0:1. Inače, prvi put u povijesti Crna Gora je izgubila pet utakmica zaredom, a Robert Prosinečki ostat će upamćen kao izbornik koji je sudjelovao u tom negativnom rekordu.

U toj su skupini Wales i Island odigrali 2:2, vodeća je Turska sa sedam bodova, Wales ima pet, Island četiri, a Crna Gora je bez bodova s gol-razlikom 1:5. Svoje prve bodove tražit će u ponedjeljak u Walesu.

U Ligi nacija C, u skupini 1 'derbi' su igrali Slovačka i Češka, završilo je 2:2, dok je Estonija slavila s 3:2 nad Azerbajdžanom za koji je od 64. minute igrao bivši igrač Dinama (sada u Nürnbergu) Mahir Emreli. Švedska i Slovačka nakon tri kola imaju po sedam bodova, Estonija tri, a Azerbajdžan je bez bodova. 

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.