VN AUSTRALIJE

Rosberg slavio na startu sezone, Vettel i Hamilton ispali

Foto: Reuters (Ilustracija)
Rosberg slavio na startu sezone, Vettel i Hamilton ispali
16.03.2014.
u 08:48
- Ovo je sjajno, dečki. Odličan auto ste mi dali - poručio je Rosberg kolegama u boksu nakon što je prošao ciljnu ravninu.
Pogledaj originalni članak

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Australije, prve utrke u novoj sezoni formule 1. Na drugom mjestu završio je Daniel Ricciardo u Red Bullu, no kasnije je diskvalificiran.

Sjajan posao napravio je i debitant, Danac Kevin Magnussen u McLarenu koji je utrku završio na trećem mjestu, no nakon diskvalifikacije Ricciarda se popeo na drugo poziciju.

- Ovo je sjajno, dečki. Odličan auto ste mi dali - poručio je Rosberg kolegama u boksu nakon što je prošao ciljnu ravninu.

Magnussen je nakon oca Jana postao drugi Danac koji je osvajao bodove u formuli i prvi koji se popeo na postolje.

- Još ne mogu vjerovati. Nikad prije nisam nastupio u utrci formule pa moram čestitati čitavoj momčadi na sjajnom poslu kojeg su obavili - rekao je Danac.

Odličan dan za McLaren zaključio je Jenson Button trećim mjestom, dok je Ferrarijev Fernando Alonso četvrti.

Aktualni prvak Sebastian Vettel nije završio utrku. Odustao je u šestom krugu. Još su ispali i Grosjean, Maldonado, Ericsson, Hamilton, Massa i Kobayashi. Sljedeća utrka se vozi 30. ožujka u Maleziji.

VN Australije: 1. Rosberg 2. Magnussen 3. Button 4. Alonso 5. Bottas 6. Hulkenberg 7. Raikkonen 8. Vergne 9. Kvyat 10. Perez 11. Sutil 12. Gutierrez 13. Chilton 14. Bianchi

Poredak u konkurenciji vozača: Rosberg 25, Magnussen 18, Button 15, Alonso 12...

>> Bernie i Todt zapaprili su vozačima: Promjena i novosti kao nikad prije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
neolex
10:51 16.03.2014.

Večernji: Magnussen je postao treći danski vozač koji je završio postolju u jednoj utrci formule 24 sata:Magnussen je postao prvi Danac u povijesti Formule 1 na postolju kome da vjerujem?