Danas ždrijeb

Samo dvojica Hrvata u drugom krugu LP-a, od 2007. nije ih bilo manje

Foto: Reuters (Ilustracija)
Samo dvojica Hrvata u drugom krugu LP-a, od 2007. nije ih bilo manje
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
16.12.2013.
u 08:00
Prvi će se put u ždrijebu osmine finala naći četiri njemačka kluba, a kako su ostala i četiri engleska, velika je vjerojatnost da će se ponovno sučeliti
Pogledaj originalni članak

Među 16 preostalih klubova u Ligi prvaka sedam je bivših prvaka, četiri su momčadi stigle iz doigravanja, a Zenit iz trećeg pretkola, dok su samo tri kluba (Zenit, Olympiacos i Galatasaray) izvan liga petice. I sve je to unutar prosjeka elitnog natjecanja posljednjih godina. No uoči današnjeg (12 sati, Eurosport i Arenasport) ždrijeba osmine finala jedna činjenica ispod je prosjeka: broj hrvatskih nogometaša. Nažalost, ove će sezone proljeće u LP-u dočekati samo Mario Mandžukić i Luka Modrić. Lani smo imali četvoricu (Mandžukić, Modrić, Srna i Eduardo), još nekoliko puta po dvojicu, a manje od toga posljednji put 2006./07. – samo Šimića u Milanu. Primjerice, na proljeće 2011. u drugom krugu Lige prvaka igrala su čak osmorica naših!

Prvi će se put u ždrijebu osmine finala naći četiri njemačka kluba, a kako su ostala i četiri engleska, velika je vjerojatnost da će se ponovno sučeliti.

Bayern ima pet opcija

Naime, prema propozicijama u osmini finala ne mogu se sastati dvije momčadi iz iste skupine, kao ni dvije iz iste države, a nositelji su pobjednici skupina. Među nositeljima su po dva njemačka i engleska kluba, što znači da, primjerice, Bayern ima svega pet potencijalnih suparnika (Galatasaray, Olympiacos, Arsenal, Zenit i Milan), a Real sedam (svi nenositelji osim Galatasaraya). Nakon što smo u skupinama svjedočili četirima okršajima Nijemaca i Engleza (Bayern ispred Man. Cityja, Borussia ispred Arsenala, Man. United ispred Bayera i Chelsea ispred Schalkea), statistički je čak 31 posto šansi da ćemo u osmini finala gledati još jedan obračun velikih rivala!

Nositelji su Manchester United, Real Madrid, Paris SG, Bayern, Chelsea, Borussia Dortmund, Atlético Madrid i Barcelona, a nenositelji Bayer Leverkusen, Galatasaray, Olympiacos, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zenit i Milan. Nositelji će u prvoj utakmici 18., 19., 25. i 26. veljače gostovati, a u uzvratu 11., 12., 18. i 19. ožujka biti domaćini.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.