DAMIR ŠKARO:

'Sanader i Kosor su nam lagali, ova vlada dala nam je status'

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'Sanader i Kosor su nam lagali, ova vlada dala nam je status'
05.11.2013.
u 08:02
– Sadašnja vlada dala nam je status, odnosno pravo na naknade za sportsku izvrsnost, i to je učinila u teška vremena kada je takva odluka bila i politički nepopularna. Prethodni premijeri Ivo Sanader i Jadranka Kosor to su obećavali, ali se ispostavilo da su lagali – kaže Škaro.
Pogledaj originalni članak

Zašto je Klub olimpijaca stao uz ministra Jovanovića? Odgovor nam je ponudio Damir Škaro, već treći mandat tajnik Kluba olimpijaca:

– Sportaši su ugroženi jer se za deset godina karijere vrhunskog sportaša “potroše” za tri “normalna” života. Sadašnja vlada dala nam je status, odnosno pravo na naknade za sportsku izvrsnost, i to je učinila u teška vremena kada je takva odluka bila i politički nepopularna. Prethodni premijeri Ivo Sanader i Jadranka Kosor to su obećavali, ali se ispostavilo da su lagali. Sportaši koji su bili saborski zastupnici, poput Danire Bilić, Franje Arapovića, Perice Bukića ili mene, naslušali su se tih obećanja, no premijer ili premijerka to bi stopirali. Sanader je to mogao riješiti jednim potezom, no imao je druge prioritete, a Kosor je bila kukavica, no premijer Milanović i ministar Jovanović to su napravili, objektivno su valorizirali doprinos sportaša u promociji države.

U Klubu olimpijaca misle da neki ljudi privatiziraju HOO pa Škaro kaže:

– Ako je netko proslijedio novac bez odluke Vijeća, onda je to privatiziranje, i to kažnjivo. Smiješno je kada Mateša kaže da je jedna takva odluka provučena na kraju sjednice Vijeća kada ga više nitko nije slušao. To je ismijavanje Vijeća, jer o milijunima kuna proslijeđenih Sportskoj televiziji ne može se govoriti u informativnom dijelu dnevnog reda. Ideja pokretanja SPTV-a u ovako teška vremena je kao da ja uložim u vas kao novinara koji voli košarku da igrate za košarkašku reprezentaciju. Ako ja to i mogu izglasati, to ne znači da je to moralno.

Škaro drži da se HOO (odnosno glavni tajnik Čop) nije ponio korektno prema Klubu olimpijaca.

– Kada skupštinari HOO-a dolaze na sjednice, oni imaju pravo na troškove spavanja, a mi olimpijci nemamo, čak ni kada imamo humanitarnu akciju. Tražili smo da se naprave slike svih olimpijaca, no rekli su nam da ni to ne mogu platiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

DV
dobra večer hr
09:17 05.11.2013.

Previše je on dobio udaraca u gavu ...

AO
all_or_nothing
09:20 05.11.2013.

ako se sportaši troše tri puta više od "normalnih" morat će se revidirati uzrečica "u zdravom tijelu zdrav duh".

Avatar Vuglec
Vuglec
09:22 05.11.2013.

Ovoga lika nije bilo dugo u novinama. Koliko se sjećam punio je stupce prije više godina kada je preuzimao AK Siget pa pokušavao preuzeti HAK, sad je valjda opet u igri neko preuzimanje, sve na H: HAK, HOO ....svugdje gdje se vrti neka lovica ....