Ronaldo uvjerljivo prvi

Saudijska Arabija napravila dar-mar: Ovo su nogometaši koji zarađuju najviše

Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
Asian Champions League - Group E - Al-Nassr v FC Istiklol
Foto: KYODO/REUTERS
Al Nassr's Cristiano Ronaldo claps during a friendly match against Paris-Saint-Germain at the Nagai Stadium in Osaka
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Nogometna reprezentacija Portugala predvođena Christianom Ronaldom stigla je u Zenicu
26.11.2023.
u 08:00
Najbogatiji član veličanstvenog trija je Cristiano Ronaldo, koji u Al Nassru godišnje zarađuje 200 milijuna dolara, a još 60 milijuna dobije od sponzorskih ugovora.
Pogledaj originalni članak

Nova nogometna tržišta, prije svega Saudijska Arabija, potpuno su poremetila odnos najplaćenijih igrača svijeta. Dok su posljednjih godina najplaćeniji igrači svijeta igrali isključivo u Španjolskoj (Real i Barcelona), Francuskoj (PSG) ili Engleskoj (Man. City Chelsea, i ManUtd), sada prva trojica najplaćenijih igraju izvan Europe!

Najbogatiji član veličanstvenog trija je Cristiano Ronaldo, koji u Al Nassru godišnje zarađuje 200 milijuna dolara, a još 60 milijuna dobije od sponzorskih ugovora. Na drugom mjestu je Lionel Messi, koji će u 2023. ukupno zaraditi 135 milijuna dolara – 60 od Inter Miamija, a čak 70 milijuna od sponzora. Messi je ujedno i jedini nogometaš koji više zarađuje od sponzora nego od samog ugovora s klubom.

VEZANI ČLANCI:

Na trećem mjestu najplaćenijih je još jedan prebjeg u Saudijsku Arabiju – Brazilac Neymar. Doduše, vlasnici Al-Hilala trenutačno se tuku po glavi, jer godišnja plaća koju su dali Neymaru iznosi 80 milijuna dolara, a na terenu ga zbog ozljede koljena neće biti barem šest mjeseci. A možda i više, s obzirom na to da Neymar nije fanatik vježbanja.

A dok nije na terenu, Neymar reklamira svoje sponzore, od kojih godišnje dobiva još 32 milijuna dolara. Sa 110 milijuna dolara godišnjih prihoda (od toga 20 sponzorskih) napadač PSG-a Kylian Mbappé jedini je predstavnik Europe u top 5, a posljednje mjesto u tom društvu zatvara Karim Benzema, koji u saudijskom Al Ittihadu godišnje dobiva okruglih 100 milijuna dolara!

Dok je u top 10 najplaćenijih igrača svijeta četvorka uz Saudijske Arabije, na mjestima od 10. do 15. su još četvorica, pa dolazimo do fascinantnog podatka da ta liga u svojim redovima trenutačno ima osam od 15 najplaćenijih igrača u svijetu. A uskoro će ih biti i više. 

 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.