SP za odbojkašice

Senzacija za jedan dan, naše idu kući!

Foto: AFP
Senzacija za jedan dan, naše idu kući!
02.11.2010.
u 09:44
Pobjeda nad Kubom bio je bljesak, Kuba je pobijedila Tajland, pa Hrvatska zbog najlošije razlike poena ispada u prvom krugu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatske odbojkašice nanizale su i treći uzastopni poraz u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Nakon poraza od SAD-a i Tajlanda, došao je novi od Njemačke - 0:3 (24:26, 18:25, 21:25). I upravo je taj posljednji poraz poslao naše odbojkašice kući već nakon prvog kruga. Kuba je pobijedila Tajland s 3:0 i u krugu s Hrvatskom ima bolju razliku poena u cijeloj skupini. Ništa našima ne vrijedi što su u međusobnom susretu pobijedile Kubu, kada se na SP-u prvo gledaju osvojeni bodovi, a potom ukupna razlika poena u svim utakmicama.

Nakon četiri utakmice, Hrvatska ima -57 poena, Kuba ima nulu, a Tajland +21 poen. Skupo su naše odbojkašice stajali uvjerljivi porazi od SAD-a i Tajlanda u igri s kojima nisu ni u jednom setu osvojile više od 18 poena.

– Njemice su sjajno igrale u napadu nakon što su odlično primale naše servise. Imali smo veliku priliku u prvom setu kada smo nekoliko puta imali priliku da odemo na tri poena prednosti, ali nismo uspjeli – rekao je Miroslav Aksentijević, izbornik hrvatske reprezentacije.

Aksentijević je vodio reprezentaciju na dva velika natjecanja, na europskom i svjetskom prvenstvu, i oba puta ispao je već u prvom krugu. Na europskom prvenstvu ne samo da Hrvatska nikoga nije pobijedila već nije osvojila niti jedan set. Njegova je zasluga što je reprezentaciju odveo na tri velika natjecanja zaredom, no pitanje je hoće li i dalje imati povjerenje Zdeslava Barača, predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge, koja će u prosincu biti primljena u HOO, CEV i FIVB i kao takva odlučivati o daljoj sudbini hrvatske odbojke.

Reprezentacija ima potencijal, no slaba je na poziciji tehničara na kojoj Grbac i Katić nisu opravdale očekivanja. Šteta je što u Japanu nisu bile Katarina Barun (boji se dugog leta) i Helena Čutura (procijenila da bi sjedila na klupi).

– Ne bi bilo dobro da se nakon Svjetskog prvenstva u Japanu sve raspadne. To nam je dobra škola i moramo na Europskom prvenstvu u Srbiji sljedeće godine napraviti korak više – rekla je Senna Ušić, najbolja naša igračica na SP-u.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.