KOŠARKA

Sesar ostaje u Ciboni?!

15.09.2002.
u 00:00
Nakon što je Sesar potpisao ugovor s Rosetom, javio se KK Zagreb s dokumentom za koji Sesar nije znao, a po kojemu Zagreb treba dobiti 90 tisuća USD ode li Sesar u inozemstvo!
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - U srijedu navečer sve je izgledalo idealno. Nakon tromjesečne trakavice glede možebitnih odredišta u nastavku karijere Josipa Sesara, stigao je autogram na jednogodišnju vjernost talijanskom Rosetu. No, pročitavši u novinama vijest o Sesarovu transferu, probudili su se u KK Zagrebu, nekdašnjem Sesarovu klubu.

Naime, iz ladice su izvadili dokument prema kojemu Sesar napusti li Hrvatsku, KK Zagrebu treba dostaviti 90 tisuća dolara. O tome dokumentu Josip Sesar nije ništa znao. Niti se sjeća da je takvo što potpisao, no dokument postoji i ne uplati li Sesar navedeni iznos, neće od HKS-a dobiti izlazno pismo, odnosno neće moći igrati za Roseto!

Kada je Josip Sesar iz Zagreba prelazio u Cibonu, klub iz Trnskog napravio je najveći posao u dotadašnjoj tridesetogodišnjoj povijesti. Naime, za Sesarov transfer Cibona je Zagrebu platila 400 tisuća USD i ustupila mu Ivana Tomasa, tada hrvatskog juniorskog reprezentativca.

Ta činjenica i najviše boli Sesara, koji je novim saznanjem ostao zgranut. Ne želi Zagrebu platiti više ni lipe, jer misli da je Zagreb debelo naplatio njegovo igranje u Trnskom već do sada. No, to je možda tako, ali postoji li dokument, Sesaru se ne piše dobro...

Josip Sesar se ne javlja na telefone i proživljava novu životnu krizu. Sve je manje izgleda da zaigra u Rosetu, vjerojatno će Mark Fleisher morati razvrgnuti ugovor s Talijanima. Sesar bi najradije mir pronašao u Širokom i igrao ondje za mizeran novac, ali imao bi mir. No, i ako odlazi u Široki, morat će platiti Zagrebu 90 tisuća USD. Široki je također u drugoj državi.

I tako, najrealnija mogućnost jest povratak u Cibonu. Za mnogo manje novca, ali bez pritiska Zagrebovih 90 tisuća dolara na leđima. U sljedećim danima ključnu će ulogu imati upravo Bože Miličević, direktor Cibone VIP-a, i Jasmin Repeša, strateg "vukova". Ili će Sesar ipak otići u Roseto, platiti Zagrebu novo potraživanje i igrati za ono što mu je preostalo od ugovora...

T. Puljić

Pogledajte na vecernji.hr