IZBORNIK MOŽE ODAHNUTI

Što je s hrvatskim reprezentativcem? Otkriveno njegovo stanje: 'Bit će na raspolaganju Daliću'

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
05.10.2024.
u 16:34

Odbačene su priče o tome kako će se u hrvatski nogomet nakon dužeg vremena vratiti veliki talent

Nakon dvije utakmice na klupi plavih Nenada Bjelice, u Maksimiru se osjeća zadovoljstvo. Naravno da je ostao žal što je u posljednjim minutama ispuštena pobjeda nad Monacom kad su plavi već vodili s 2:0, ali nakon 2:9 debakla od Bayerna u Münchenu, i tih 2:2 može ponuditi zadovoljstvo. Prije svega zbog dobre igre, kako u novom Bjeličinu debiju protiv Lokomotive tako i u tom drugom kolu protiv jakog Monaca.

Dinamo se okrenuo domaćoj ligi u kojoj bodovno "kasni" zbog tri uzastopna neuspjeha i jako loših izdanja (remi s Rijekom, maksimirski poraz od Hajduka i debakl u Koprivnici od Slavena Belupa). Zbog prve dvije i Bayerna smijenjen je Sergej Jakirović, a privremeni trener Sandro Perković nije uspio stabilizirati momčad do Slavena Belupa. No, partije protiv Lokomotive i Monaca govore da je Bjelica pronašao prave riječi za svoje igrače, da ih je s njima probudio, a ionako od prvog dana svog povratka na maksimirsku klupu govori da ima izuzetno kvalitetan i široki kadar igrača. I nakon te dvije utakmice pun je pohvala za svoje igrače koji su brzo usvojili ono što je od njih tražio iako su imali jako malo zajedničkih treninga.

Dakle, pred Dinamom je sutrašnja utakmica s Varaždinom, nezgodno gostovanje koje je sigurno ostalo u sjećanju Bjelici kada je nakon velike pobjede nad Atalantom, njegova, doduše kombinirana, momčad tamo izgubila.

– Veselimo se novoj utakmici. Nakon Monaca su se igrači koji su igrali regenerirali, dok su ostali odradili jake treninge. Imamo sve igrače na raspolaganju, imamo i dva-tri koja su upitna. Možda će danas priliku dobiti igrači koji nisu igrali u ove dvije utakmice i vjerujem da će odigrati dobro. Želimo nastaviti seriju dobrih igara, protiv momčadi koja je stabilna, koja je primila najmanje golova nakon Rijeke. Imaju glavu i rep, imaju mlade igrače, trenera Šafarića, koji radi odličan posao. Ali, vjerujem da ćemo doći do pobjede – rekao je Nenad Bjelica koji bi tako sebi i momčadi kupio dodatni mir pred reprezentativnu stanku koja sad slijedi, a strateg plavih još je dodao o Varaždinu:

– Poletna su momčad, vrlo kvalitetna s nekoliko odličnih pojedinaca... Mitrovski, Šego, Dabro, Belcar... standardizirali su momčad, očekujem da će igrati s pet igrača u obrani. No, mi ćemo biti spremni na obje varijante koje Varaždin može odigrati. Samo s maksimalnom odgovornošću možemo do tri boda.

Jedan od tih upitnih je Marko Pjaca, nije ulazio u igru protiv Monaca, a vjerojatno ga neće biti ni danas u Varaždinu, a krenula su nagađanja da je upitan i za reprezentaciju koja pred sobom ima dvije utakmice.

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
1/7

– Pjaca ima malo problema s kvadricepsom i nismo htjeli ništa riskirati protiv Monaca. Upitan je i za Varaždin, ali nije problem toliki da bi bio upitan za reprezentaciju. Vjerujem da će biti na raspolaganju izborniku – izvijestio je trener Dinama.

U dvije dosadašnje utakmice Bjelica je igrao s jednim napadačem (Petković), no ne isključuje mogućnost igranja s dva napadača, a taj drugi kojeg ima na raspolaganju je Kulenović.

– Uvijek je opcija igrati s dva napadača. Petković je među onima koji imaju problema pa ćemo procijeniti hoće li igrati. Ako ne bude spreman, ostajemo na Kulenoviću. Protiv Monaca smo promijenili sustav a da nismo trenirali i nije bilo problema, ovi igrači imaju nogometnu inteligenciju i spremni su se prebaciti na druge zahtjeve.

Kulenović je bio u odličnoj formi pa odjednom preselio na klupu, a sad se kod Bjelice nije naigrao, dobio je samo posljednjih šest minuta protiv Lokomotive.

– Sretan sam što ga imam, kod mene je i dobio prve minute u Dinamu. Otkad se vratio u Dinamo, igra odlično, mislim da je najbolji hrvatski strijelac u kalendarskoj godini i to dovoljno govori. Stalno smo bili u kontaktu i dok nisam bio ovdje, Kulenović zna koliko ga cijenim i to što nije dosad igrao, ne znači ništa, s njim ozbiljno računam.

A s Oliverasom kojeg još nismo imali prilike vidjeti?

– Oliveras je u dobrom stanju. Došao je u Dinamo nakon 40-50 dana bez treninga. Treba mu vremena da se prilagodi, ima jako malo utakmica iza sebe. Doveli smo ga na posudbu i dajemo mu vremena da ga dobro procijenimo. Bit će prilike i za njega.

Priliku je dobio Torrente i odigrao je jako dobro u te dvije Bjeličine utakmice.

– Za Monaco smo imali tri stopera na raspolaganju i igrali smo s trojicom. Nismo imali previše izbora, on je svoju šansu iskoristio. Što vrijedi za Oliverasa, vrijedi i za njega, svašta mu se dogodilo zadnjih mjeseci. Porazgovarao sam s njim, rekao je da je spreman, dobio je šansu i iskoristio ju je. Dobiti takvog igrača besplatno velika je stvar – odgovorio je Bjelica i odbacio priče kako plavi dovode Filipa Benkovića.

– To su medijske insinuacije, nemamo potrebe za novim stoperima. I nismo o tome razgovarali – zaključio je Bjelica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije