HRVAT JE SPREMAN, ALI...

Vrsaljko ne igra u Atleticu jer je to uobičajena praksa Diega Simeonea

Foto: Reuters/PIXSELL
Football Soccer - Croatia Training - Parc de Loisirs, Deauville, France - 8/6/16 - Croatia's Sime Vrsaljko during training. REUTERS/John Sibley
Foto: Robert Anic/PIXSELL
07.10.2015., Zagreb - Na stadionu NK Zagreb u Kranjcevicevoj ulici hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening pod budnim okom novog trenera reprezentacije Ante Cacica. Josip Pivaric, Sime Vrsaljko. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
29.08.2016., Zagreb - Na terenu Hitrec Kacijan, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi zajednicki trening uoci utakmice sa reprezentacijom Turske. Mario Mandzukic, Luka Modric, Josip Pivaric, Sime Vrsaljko, Marko Pjaca. Photo: Jurica Galoic/PI
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Šime Vrsaljko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Šime Vrsaljko
12.09.2016.
u 22:00
- Šime će rasti. Ima fantastična dodavanja prema naprijed, dobar centaršut te je brz... - kaže Diego Simeone.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski reprezentativni desni branič Šime Vrsaljko ispao je s popisa putnika za utakmicu Lige prvaka u Eindhovenu protiv PSV-a, što je već treći put u posljednje četiri utakmice da ga trener Atletica iz Madrida Diego Simeone ne stavlja u kadar.

Sugovornici Hine u Madridu kažu da je to uobičajena metoda Simeonea prema novim mladim igračima te način kako održati red u svlačionici. Vrsaljko je ljetos došao u europskog doprvaka iz talijanskog Sassuola te dobro prošao teške fizičke pripreme. Dok se čekao povratak 32-godišnjeg desnog beka Juanfrana, koji je nakon Europskog prvenstva dobio dodatne slobodne dane, Vrsaljko je u pripremnim utakmicama startao u prvih jedanaest.

- Šime će rasti. Ima fantastična dodavanja prema naprijed, dobar centaršut te je brz... - kaže Diego Simeone.

- Ali ja prema nikome nemam obvezu - dodaje.

U prvom kolu protiv baskijskog povratnika u prvu ligu Alavesa izostavio ga je s liste a u drugom kolu protiv Leganesa, koji prvi put u svojoj 76-godišnjoj povijesti nastupa u najvišem rangu, Vrsaljko je ostao na klupi.

- Želim da mi na terenu dokaže što zna. Detalji će odlučiti hoće li u igri provesti više ili manje minuta - napominje Simeone.

Hrvatski 24-godišnji branič izostavljen je i u trećem kolu u Vigu protiv Celte te nije pozvan na put u Eindhoven gdje Atletico u utorak igra prvu ovogodišnju utakmicu Lige prvaka nakon što ga je u svibnju na jedanaesterce porazio Real Madrid u finalu.

- Vrsaljko trenira jako dobro te je i mene iznenadilo što još uvijek nije dobio ni minute - kaže Patricia Cazon, novinarka sportskih novina AS.

Vrsaljko i 23-godišnji vezni igrač Thomas Partey ostali su u Madridu trenirati.

Chema Fuente, koji za novine Mundo Deportivo 14 godina prati Atletico, napominje kako je za Simeonea uobičajeno da prvih nekoliko mjeseci izostavlja nove mlade igrače.

- S Vrsaljkom se ne događa ništa posebno. To isto su prošli i drugi brojni nogometaši prije njega - kaže.

- Uz to, ove je godine oštrija konkurencija nego lani pa Simeone nekoga mora izostaviti. Lakše mu je otpisati njega novoga nego nekoga od starijih igrača koji su ovdje dugo i čije bi izostavljanje moglo dovesti do ozbiljnih problema u svlačionici - smatra Fuente.

Vrsaljko je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

- On je ljetos doveden kao budućnost kluba - kaže Cazon.

- Uprava se 'kladila' na njega i platila ozbiljan novac, no natjecanje s Juanfranom neće mu biti jednostavno.

Zbog nepravilnosti oko dovođenja maloljetnih nogometaša Atletico ne smije kupovati i koristiti nove igrače do siječnja 2018. Vrsaljko je jedno od petorice pojačanja ovog ljeta dovedenih prije nego je potvrđena kazna krovne nogometne organizacije FIFA-e.

- Vrsaljko nije prestao biti pojačanje time što još uvijek nije zaigrao. On jedan od žrtvovanih s uobičajene liste novaka na početku sezone - kaže Fuente.

Da je s Vrsaljkom sve u redu i da je spreman za ulazak čim se ukaže prilika napominje klupski glasnogovornik Juan Jose Anaut.

- Fizički je savršeno spreman i normalno trenira - ističe.

Atletico je u prva tri prvenstvena kola osvojio pet bodova odigravši neriješeno protiv Alavesa i Leganesa te pobijedivši na gostovanju Celtu. Za vodećim Real Madridom zaostaje četiri boda.

Vrsaljko je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju s treninga uz riječi:

- Nastavljamo raditi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IN
Inoha
08:35 13.09.2016.

....a da se.vrati u Zagreb igrat rukomet...izvaredno rukom blokira ,,Vujovic bi ga primio ,a Bebek preporučio