Senzacionalan transfer

Singapurski bogataš u Zagrebu će osobno predstaviti najnovije hrvatsko pojačanje

Singapurski bogataš u Zagrebu će osobno predstaviti najnovije hrvatsko pojačanje
01.08.2022.
u 21:46
Nakon što mu je datumski istekao ugovor sa najjačom europskom organizacijom slobodne borbe (KSW), Roberto Soldić imao je ponudu od UFC-a ali i silovito rastuće azijske One Championship organizacije za koju se i odlučio
Pogledaj originalni članak

Ono što će o nastavku svoje borilačke karijere predstaviti hrvatskim medijima u utorak na zagrebačkoj presici, Roberto Soldić objavio je dan prije u najpoznatijem MMA podcastu (The MMA Hour) kod američkog novinara Ariela Helwanija.

A i on se iznenadio kada je čuo da Robocop ne dolazi u najpopularniju organizaciju slobodne borbe (UFC) nego je pristao na, očito unosniju, ponudu brzo rastuće azijske organizacije ONE Championship stacionirane u Singapuru.

- Mirko Filipović je svoju veliku karijeru napravio u Aziji pa i ja sada idem njegovim putem. Dobio sam jako dobru ponudu ne samo finacijsku nego i u smislu toga da ću se moći boriti i u drugim stilovima a ne samo u slobodnoj borbi. A ja želim biti top svjetski borac i u kikboksu, tajlandskom boksu a volio bih se ponovo okušati i u boksu u kojem već imam četiri borbe - sažetak je Soldićevih misli izrečenih u razgovoru s Helwanijem.

A ovaj poznati borilački novinar prezentirao je Robertovu odluku kao "breaking news". Štoviše, kazao je da dugo na tržištu nije bilo tako dobrog borca a da je bez važećeg ugovora odnosno da je "free agent". A s prvim danom kolovoza Soldiću je istekao ugovor s najjačom europskom organizacijom (KSW) i to datumski pa činjenica da je trebao odraditi još jednu borbu, a to su provjerili njegovi odvjetnici, više nije smetnja.

S obzirom da je u najboljim borilačkim godinama (27), Soldić se želi što više boriti a kako mu je KSW sljedeću borbu nudio za kraj ove godine, a u UFC-u borci znaju čekati i po godinu dana na sljedeću borbu, on se odlučio za organizaciju koja će mu u tom smislu omogućiti veću dinamiku.

U svakom slučaju, Robocop je prerastao svoju dosadašnju organizaciju (KSW) u kojoj je bio vlasnik dva pojasa, u velteru i srednjoj kategoriji. Iz perspektive jednog MMA fana, pomalo žalimo što se nije odlučio za UFC i ondje pokušao biti prvakom, no ONE Championship je brzo rastuća organizacija koja bi Ultimate Fight Championshipu mogla uskoro postati najozbiljnijim konkurentom.

A da u Hrvatu iz Viteza vidi novu zvijezdu svoje promocije, potvrdit će to i njen vlasnik, singapurski milijunaš Chatri Sityodtong svojim osobnim pojavljivanjem na zagrebačkoj presici. Riječ je o Tajlanđaninu koji je diplomirao na Harvardu i koji je danas težak, takva je javna procjena, 350 milijuna USD. A na čelu je kompanije, koja je startala kao "jednorog", koja danas vrijedi oko 1,5 milijardi USD.

Naime, upravo bio trebao biti taj gost od velikog iznenađenja koji je najavljivan u pozivu za presicu a što je Soldić potvrdio u ekskluzivnom razgovoru s Helwanijem. A pod Chatrijevim vodstvom ONE Championship je, po ocjeni uglednog poslovnog magazina Forbes, postao najveća azijska sportska promocija dok ovu organizaciju mjerodavna agencija Nielsen procjenjuje kao jednu od deset najvećih profesionalnih sportskih organizacija na svijetu u kontekstu gledanosti koja je, na azijskom tržištu naročito, enormna.

A da ovaj zvučni transfer nije više tajna kazuje i objava na službenim stranicama ONE Championshipa na kojoj se kao potencijalni Robertovi protivnici spominju prvak u poluteškoj i srednjoj Reiner de Rider, prvak u velteru Kiamrian Abbasov pa čak i prvak u lakoj Ok Rae Yoon.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RC
rcuksel
12:51 02.08.2022.

Pa i Mirko je bio medju boljima na svjetu dok je uzimao steroide kao i ova teletina.