PROMJENA

Sjajno za medvjede: KHL mijenja pravila u pola sezone

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Sjajno za medvjede: KHL mijenja pravila u pola sezone
28.12.2013.
u 13:03
Novo pravilo kaže da momčad za puni roster mora imati tri mlada igrača, ali niti jedan od njih ne smije biti golman. Zato će French do kraja sezone za utakmice prijavljivati Brusta i Dekanicha, a mladi Vasiljević seli na tribinu.
Pogledaj originalni članak

Medveščak je na popisu igrača za jučerašnju utakmicu prvi put imao oba „prava“ golmana, Barryja Brusta, koji je počeo utakmicu, te Marka Dekanicha, koji ga je zamijenio nakon prve trećine.

Sastav s oba golmana i 19 igrača omogućila im je promjena pravila KHL-a vezana uz mlade igrače (1991. godište i mlađi). Naime, do sada je samo momčad s četiri mlada igrača mogla na utakmicu izvesti maksimalni roster (20 klizača+2 golmana), a svaki mladi igrač manje značio je i čovjeka manje u rosteru.

Novo pravilo kaže da momčad za puni roster mora imati tri mlada igrača, ali niti jedan od njih ne smije biti golman. Zato će French do kraja sezone za utakmice prijavljivati Brusta i Dekanicha, a mladi Vasiljević seli na tribinu. Sjajna je to stvar, jer sada će u utakmica koje krenu loše French moći dati impuls s novim golmanom.

>> Počeo Ice Fever: Dinamo u Areni medvjedima zabio pet komada

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
17:20 28.12.2013.

Jučer smo i tu promjenu golmana vidjeli, ali nije pomoglo