'Anonymous Army'

Škotski se igrači žale: Ne znaju nas ni naši taksisti!

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Škotski se igrači žale: Ne znaju nas ni naši taksisti!
05.06.2013.
u 21:30
– Hrvatima će se stav obiti o glavu! – kaže škotski napadač Steven Naismith iz Evertona. Svjedočimo "trash-talku", ali u nogometnoj inačici.
Pogledaj originalni članak

Pazite sad, škotske reprezentativce ne prepoznaju ni njihovi domaći taksisti! Iako je nadimak njihovih navijača \"Tartan Army\", za nogometaše rumenih lica, koje je izbornik Gordon Strachan doveo u Zagreb za dvoboj s četvrtom reprezentacijom svijeta, mogao bi se promijeniti u – \"Anonymous Army\". Naime, nedostaje im 13 standardnih igrača, neki su ozlijeđeni, dvojica su otkazala zbog vlastitih svadbi. Da su anonimci, priznaju i sami:

– Sjeo sam u taksi u glasgowskoj zračnoj luci i čovjek me pitao kamo idem. Kad sam mu odgovorio da idem u hotel Mar Hall, zainteresirao se i pitao me što ću tamo. Kad sam mu odgovorio da igram za našu reprezentaciju i da idem na pripreme za utakmicu protiv Hrvatske, čudom se čudio... Nikad nije čuo za mene – požalio se tamošnjim novinarima škotski branič Russell Martin (27) iz Norwich Cityja koji bi trebao debitirati u Maksimiru. U Zagrebu nisu ništa govorili, a izbornik nam je na Plesu tek dobacio:

– Dečki, vidimo se na novinarskoj konferenciji!

Podcijenili ste nas

Otočki mediji poput Daily Maila ispratili su ih pišući da ih Hrvati podcjenjuju, objavili su i fotografije naših u opuštenom raspoloženju na pripremama u Međugorju, a izjave da protiv kockastih neće prijeći ni polovicu posebno ih ljute:

– Hrvatima će se takav stav obiti o glavu! – kaže škotski napadač Steven Naismith iz Evertona. Svjedočimo \"trash-talku\", ali u nogometnoj inačici. S hrvatske je strane stigla \"strelica\" da će im bez pardona napuniti mrežu te tu utakmicu iskoristiti kako bi nabili gol-razliku.

– Takve stvari nije lijepo čuti jer po tome ispada da nismo dovoljno dobri kako bismo se natjecali s vama – kazao je kod kuće Naismith.

Najcrnja serija dosad

A predviđa im se – potop. Ne mislimo na najavljenu kišu u petak, već rezultat na semaforu. Škoti su prvi put u povijesti reprezentacije izgubili četiri zaredom (od Walesa dva puta te od Srbije i Belgije), a velike su šanse da poraz dožive i peti put. Na završni turnir nisu se kvalificirali još od Francuske 1998. godine, a trenutačno imaju svega dva boda iz domaćih remija sa Srbima i Makedoncima na otvaranju kvalifikacija. Zbog toga čvrsto \"drže\" posljednje mjesto u skupini.

– Ma i da izgubi, izbornik Strachan vodit će momčad i u sljedećim kvalifikacijama. Mi Škoti ga naprosto obožavamo, popularniji je od bilo kojeg igrača – kaže nam Gordon (27), navijač s više od 30 gostovanja.

– Sreća naša, uštedjet ćemo novac jer nećemo sljedeće ljeto u Brazil. A sad me ispričajte, idemo naći najbliži pub...

>> Strachan je miran uoči Maksimira, igra nogomet s Rodom Stewartom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.