UTAKMICA PREOKRETA

Slaven Bilić ponovno 'prosuo' pobjedu, a mogao je Leicesteru zagorčati život

Foto: Reuters/PIXSELL
Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
Leicester City
Foto: Reuters/PIXSELL
West Ham
17.04.2016.
u 16:37
Imao je West Ham 2:1 do četvrte minute sudačke nadoknade, ali dekoncentracija ih je koštala dva boda
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić nije pobijedio ni šestu utakmicu zaredom, a unazad četiri prvenstvena kola odigrao je triput 2:2, baš kao i sad protiv Leicester Cityja! A svaki put njegova momčad imala je vodstvo i sve prosula na kraju. Time su želje o ulasku u Ligu prvaka sljedeće sezone poprilično nerealne.

Naime, pobijedili su Manchester United i Manchester City u ovom kolu te su sad sedam, odnosno tri boda ispred. A još je i Arsenal s utakmicom manje ispred i to uz prednost od šest bodova. Dakle, West Ham se trenutno bori za šesto mjesto i ulazak u Europsku ligu, a za vrat im puše Southampton s dva boda manje.

A sve je moglo biti toliko drugačije da Bilićeva momčad nije propuštala 2:1 protiv Chelseaja, 2:1 protiv Crystal Palacea i 3:2 protiv Arsenala. Kad dodamo i ovaj Leicester, to je osam bodova manje od onoga što se uz malo više iskustva i prisebnosti moglo osvojiti. No posebno će žaliti naš bivši izbornik za ovom utakmicom jer sve se pripremalo za lako slavlje "lisica".

Čekićari su mogli do vodstvo već u 2. minuti kada se Kouyate najbolje reagirao nakon prekida, ali njegov udarac Schmeichel je nekako odbio u vratnicu, od koje se lopta odbila u teren. Odgovorile su i lisice iz prekida u 10. minuti. Pucao je Huth, no njegov udarac glavom otišao je pokraj gola.

Leicester je do vodstva stigao u 19. minuti, a strijelac je bio, a tko drugi, nego Jamie Vardy . Odlično ga je proigrao Kante, on je izbjegao zaleđe i pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela vidjeli smo jako malo, možemo čak reći i ništa, s obje strane, ali lisice su imale ono što su tražile.

Bilić je odmah na početku nastavka u igru gurnuo Carrolla, a upravo je on bio u prvoj prilici u nastavku, u 50. minuti njegov je udarac glavom otišao pokraj gola. Lisice su ostale u 57. minuti s igračem manje nakon što je sudac procijenio da je Vardy simulirao u šesnaestercu nakon duela s Ogbonnom te mu je pokazao drugi žuti karton.

Foto: Reuters/PIXSELL

U 63. minuti još je jednom vratnica bila na strani domaćina, ovog puta nakon udarca Reida. Samo deset minuta kasnije Emenike se izborio za udarac na rubu šesnaesterca, ali pucao je visoko iznad gola. West Ham je u 78. minuti dobio slobodan udarac na 23, 24 metara, loptu je namjestio Payet, no i to je otišlo preko gola.

Čekićari su u 83. minuti dobili jedanaesterac nakon što je sudac Moss vidio navodno guranje Morgana na Reidu, a siguran realizator bio je Carroll koji je Schmeichela poslao u jednu, a loptu u drugu stranu. Samo tri minute kasnije Cresswell je sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca donio potpuni preokret West Hamu za 2:1.

U 90. minuti gotovo identična situacija u šesnaestercu gostiju, kao i desetak minuta ranije u suprotnom kada je West Ham dobio jedanaesterac, ali nakon guranja Ogbonne i Hutha, sudac je pokazao samo da se igra dalje. Ipak, u 94. minuti sudac je pokazao na bijelu točku i to nakon kontakta Carrolla i Schluppa na rubu šesnaesterca, a siguran realizator bio je Ulloa za 2:2.

Treba spomenuti da je paralelno s ovom utakmicom igrao i Liverpool kod Bournemoutha te slavio 2:1 iako se Jürgen Klopp odlučio izostaviti čak deset igrača koji su mu počeli u fenomenalnoj pobjedi protiv Borussije Dortmund (4:3). Svejedno, već nakon prvog poluvremena bilo je 2:0 (Firmino 41', Sturridge 45'). U 90. minuti smanjio je King, ali rezultat se nije mijenjao.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

KR
kruti
17:08 17.04.2016.

očito je krenula kampanja i zavjera protiv malog leicestera samo da ne bude prvak,naravno u korist londonsko-židovskog tottenhama!!!!pljuc,fuj

MA
majeltomoguce
16:47 17.04.2016.

Tresla se brda rodio se miš! Toliki hvalospjevi Biliću, a na kraju će opet u EL koju je ove godine bojkotirao i ispao od amatera - jer im je nevažna?!?! S time da je ove godine imao i tog fantastičnog Dimitri Payet ... Slavene nije to bilo dobro sorry. I dalje navijam za tebe, ali novine su te gurale - ne rezultati!

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
16:58 17.04.2016.

sudac je bio glavni igrač utakmice....em je propustio svirati pravi jedanaesterac za leicester i još pritom isključio glavnog strijelca vardy-a