Velika pobjeda u gostima

Leicester oborio rekord i pobjedom se približio naslovu prvaka!

Leicester
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.04.2016.
u 16:25

Matematički će osigurati naslov ako pobijede u tri od preostalih pet utakmica. Naravno, to pod uvjetom da Totrenham nigdje ne kiksa.

Nogometaši Leicestera nastavljaju svoju bajku, u 33. kolu engleskog prvenstva pobijedili su Sunderland u gostima s 2:0 i došli do iznimno važna tri boda u borbi za naslov.

Bio je to susret u kojem su lisice bile bolje te zasluženo slavile, a trud im se isplatio tek u 66. minuti. Danny Drinkwater je ubacio dugu loptu, a njegovu asistenciju u gol je pretvorio Jamie Vardy. Bio mu je to 20. prvenstveni pogodak ove sezone, a postao je prvi igrač Leicestera koji je zabio 20 ili više golova nakon Garyja Linekera koji je u sezoni 1984./85. postigao 24 gola. Isti igrač u šestoj minuti sudačke nadoknade potvrdio je pobjedu.

Uz bodove, popravljen je i klupski rekord, Leicester je zabio 57 golova u sezoni, a toliko u Premiershipu nisu zabili nikad u povijesti. Prijašnji rekord bio im je 55 golova iz sezone 1999./2000.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Leicester je sada pobjegao Tottenhamu na deset bodova, iako Spursi imaju utakmicu manje, a matematički će osigurati naslov ako pobijede u tri od preostalih pet utakmica. Naravno, to pod uvjetom da Totrenham nigdje ne kiksa.

A do kraja sezone raspored im je ovakav: prvo dočekuju West Ham, pa onda Swansea, zatim gostuju protiv Manchester Uniteda, doma dočekuju Everton, a u zadnjem kolu igraju u gostima protiv Chelseaja. Tko zna, možda će tad već osigurati naslov pa će njihovim navijačima to biti izlet u London...

>>Liga prvaka sve dalje: Novi poraz Fiorentine, šest utakmica bez slavlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije