Luiz Felipe Scolari

Morao sam Ronaldu reći da mu je umro otac, tražio me samo jednu stvar

Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia
Foto: Petro Fiuza/XINHUA
Srbija se pogotkom u 90. minuti plasirala na SP, a Portugal gurnula u dodatne kvalifikacije
Foto: Petro Fiuza/XINHUA
Srbija se pogotkom u 90. minuti plasirala na SP, a Portugal gurnula u dodatne kvalifikacije
09.02.2022.
u 17:56
"Bilo je jako teško. Bio je to trenutak koji je stvorio vezu između nas, vezu koja nadilazi odnos trenera i sportaša. Kad je vijest stigla do nas, prije utakmice protiv Rusije, nitko nije znao kako mu reći i nitko nije htio pa sam im rekao da ću to učiniti jer znam kako je izgubiti roditelja. Svoje sam izgubio nekoliko godina prije toga", rekao je Scolari
Pogledaj originalni članak

Jedan je od najpoznatijih brazilskih trenera u povijesti, Luiz Felipe Scolari,  između 2003. i 2008. vodio je  reprezentaciju Portugala u kojoj je taman stasao mladi Cristiano Ronaldo. 

U razgovoru za Daily Mail, Scolari se prisjetio situacije kada je Ronaldu umro otac. Upravo on mu je morao saopćiti jednu od najtužnijih vijesti koje je napadač ikad primio.

"Bilo je jako teško. Bio je to trenutak koji je stvorio vezu između nas, vezu koja nadilazi odnos trenera i sportaša. Kad je vijest stigla do nas, prije utakmice protiv Rusije, nitko nije znao kako mu reći i nitko nije htio pa sam im rekao da ću to učiniti jer znam kako je izgubiti roditelja. Svoje sam izgubio nekoliko godina prije toga", rekao je Scolari.

"Bilo je jako tužno, ali to je trenutak koji nas povezuje kao prijatelje. Sljedećeg dana Cristiano je odigrao čudesnu utakmicu i vratio se u Portugal. Tražio je da igra. Rekao je: 'Danas ne mogu ništa za oca pa ću sutra igrati, onda idem", zaključuje slavni trener.

Ronaldo je igrao u Rusiji kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo, a onda je otišao u Portugal kako bi pokopao oca. Mnogi smatraju da baš zbog ove traume jedan od najboljih svjetskih igrača nikad ne pije alkohol. Naime, njegov otac umro je 6. rujna 2005. godine od problema s jetrom koji su bili povezane s alkoholom. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.