'NEVIN SAM!'

Slavnom Brazilcu prijeti doživotno izbacivanje iz nogometa? Pregledali mu pozive, poruke, račune...

Foto: Jessica Alcheh/REUTERS
Soccer: Copa America-Brazil vs Costa Rica
Foto: TONY O BRIEN/REUTERS
Premier League - West Ham United v Ipswich Town
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
Premier League - Brentford v West Ham United
09.10.2024.
u 12:15
Optužuje ga se da je namjerno dobivao žute kartone, a kasnije je otkriven veliki broj uplata na tu okladu u njegovu rodnom Brazilu
Pogledaj originalni članak

Veliki problemi zadesili su brazilsku nogometnu zvijezdu, Lucasa Paquetu. Veznjak engleskog premierligaša West Hama pod istragom je tamošnjeg nogometnog saveza zbog toga što je prekršio pravila E5 i F3 Disciplinskog pravilnika. Radi se o sumnjivim aktivnostima vezanim uz klađenje na nekim utakmicama.

Poznato je da je profesionalnim nogometašima u Engleskoj bilo koja vrsta klađenja strogo zabranjena. Paqueta se, po saznanjima engleskih medija, kladio na broj žutih kartona u utakmicama njegovog kluba protiv Bournemoutha, Aston Ville, Leedsa i Leicestera.

Optužuje ga se da je namjerno dobivao žute kartone, a kasnije je otkriven veliki broj uplata na tu okladu u njegovu rodnom Brazilu. Konkretno, bilo je zabilježeno oko 60 tisuća uplata na žute kartone, i to u iznosima od 7 funti do 400 funti po okladi. Ukupni dobici išli su i do 100 tisuća funti po listiću.

Paqueta, bivši nogometaš Milana i Lyona, tvrdi da je nevin, a odlučio je aktivno sudjelovati u istrazi. Nogometni savez Engleske na raspolaganje je dobio njegov mobilni telefon. Kod nadležnih organa mobilni telefon bio je osam mjeseci, a pregledali su mu pozive, poruke i bankovne račune. No, tražili su iz Engleskog nogometnog saveza i dodatne provjere, pa će se vidjeti je li Paqueta kriv ili ne. Njegovo saslušanje počet će u ožujku, a neće biti gotovo do sljedećeg ljeta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.