liga prvaka san

Slovenski as Zahovič za MAX!: Dinamu ću uzeti Ligu prvaka

Foto: ''
'zahovic12_nnn_spo_130812'
Foto: Screenshot
Max naslovnica (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Maksimir (1)
21.08.2012.
u 19:39
Pregovori s Mamićem: Bio je korektan. Iako sam bio zagrijan, u klubu je bilo jako loše ozračje...
Pogledaj originalni članak

U sportskom tjedniku Max pročitajte priču o slovenskom asu Zlatku Zahoviču.

Malo je poznato da je Zlatko Zahovič (41) dio svoje igračke karijere proveo u hrvatskom klubu – Mladosti iz Petrinje! Kao 19-godišnjak pristigao je 1990. godine na šestomjesečnu posudbu iz Partizana.

Zahovič će reći da je boravak u Petrinji bio neprocjenjivo iskustvo. Na njegovu dolasku inzistirao je famozni predsjednik Boro Mikelić, tada utjecajni član Partizanove uprave.

Prije sedam godina pregovarao je sa Zdravkom Mamićem o dolasku u Dinamo?

– Dinamo je bio korektan u tim razgovorima, najprije sam bio zagrijan za dolazak, ali klubu tada nije dobro išlo. Svlačionica je bila podijeljena, ozračje oko kluba bilo je loše pa sam procijenio da nije dobro vrijeme za dolazak. Odluka je bila dobra, Dinamo je tu sezonu završio u ligi za ostanak, a ja sam završio karijeru.

Kakav je danas vaš dojam o Dinamovoj momčadi?

– Bez imalo pretjerivanja, Dinamo ima vrhunsku momčad. Primjerice, gledao sam utakmicu protiv Ludogoreca i premda se pisalo da su plavi imali sreće, ja sam vidio izvrsnu momčad koja ni u jednom trenutku nije gubila glavu, a bila je u nezavidnoj situaciji. A velike, vrhunske momčadi moraju imati i malo sreće, pa i Bayern je jednom do naslova došao kada je Kahn u posljednjem napadu došao pred suparnički gol.

Govorite o vrhunskoj momčadi Dinama, a ona je prošle godine postala negativan rekorder u Ligi prvaka?

– Zar zamjeriti Dinamu što je pretrpio katastrofu od Reala? Molim vas, pa znate li koliko je njih dobilo šesticu u Madridu! Jednostavno je objašnjenje za to: prevelika je razlika u platežnoj moći najvećih europskih klubova i Dinama ili, primjerice, Maribora. Oni si mogu priuštiti najbolje igrače na svijetu i ako oni imaju svoj dan, katastrofa je neizbježna – objašnjava Zahovič.

Strahujete li da bi i Maribor, uđe li u elitu, mogao doživjeti Dinamovu sudbinu u Ligi prvaka?

– Liga prvaka naš je san, a snova se ne treba bojati. Njihovim ostvarenjima treba se veseliti. Mi ionako već pišemo povijest slovenskoga klupskog nogometa jer smo drugu sezonu zaredom ostvarili plasman u grupnu fazu Europske lige.

Uz koliki proračun?

– Deset puta manji od klubova u 4. pretkolu Lige prvaka. Ali i s tim novcem dobro poslujemo, plaće isplaćujemo na vrijeme, što je najvažnije – ističe Zlatko Zahovič.

Cijelu zanimljivu priču o Zahoviču pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
20:30 21.08.2012.

Vidio sam ga jednom kada sam bio na teniskom turniru u Mariboru(igralista osmah do stadiona). Vozio bicikl pa prosao ispred mene. Gledam ga " a vidi Zahu na biciklu". Tako, domaci covjek. Ne pravi se nekakva zvijezda iako je jedan od najboljih nogometasa u slovenskoj povjesti.

KO
komentator123
20:32 21.08.2012.

Ma rezultat sa Realom je super, velebno je ostvarenje prošle godine bila utakmica sa Lyonom :)

CA
canajrasim
19:58 21.08.2012.

Slovenski as Zahovič: Dinamu ću uzeti Ligu prvaka >>>> A kad se probudis bit ce sveukupno 5:1 za Dinamo . Naprijed plavi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!