VATERPOLO

Smijenjeni Matuta završio na Savi

23.04.2004.
u 00:00
Poznati je trener ostao dužan Mladosti 30.000 eura, pa će sad taj dug i odraditi
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Nakon što su u srijedu Jadran i Mladost pobijeđeni u prvim polufinalnim susretima doigravanja za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka, u četvrtak su smijenjeni njihovi treneri. Najprije se uprava Jadrana zahvalila na uslugama prvom treneru Draganu Matutinoviću (ali i njegovim pomoćnicima Vinku Jozipoviću i Filipu Borkoviću), ali Matuta nije dugo ostao bez posla. Zapravo, samo nekoliko sati kasnije već je bio prvi trener Mladosti i sinoć vodio trening.

- Uprava je sa svoje strane osigurala sve uvjete za postizanje dobrih rezultata, ljetne pripreme u Italiji, te zimske osnovne pripreme u Mađarskoj. Trener je imao potpunu slobodu u odlučivanju, ali igra i rezultati u zadnjim utakmicama nisu nas zadovoljili te smo zaključili suradnju - objasnio je Jadranov predsjednik Mislav Polić.

Kao privremeno rješenje, klub sa Zvončaca će do kraja sezone voditi Mate Jurčević.

Sa sličnim motivima (nezadovoljstvo rezultatima) i željom da se u posljednji tren spasi što se spasiti dade, i uprava Mladosti odlučila je smijeniti trenera. Umjesto Milorada Damjanića, žapce će do kraja sezone (u Mladosti se nadaju da će to biti više od dvije utakmice) voditi Matutinović. Miki će, pak, ostati njegov pomoćnik.

- Momčad je potonula i morali smo nešto poduzeti da je razdrmamo. S takvim se rješenjem složio i sam Damjanić. Vjerujemo da će Matutinović poboljšati ozračje i igračima vratiti poljuljano samopouzdanje - kazao je direktor Perica Bukić, zadužen da operativno provede volju uprave kluba i predsjednika Luke Miličića.

I prije nego što je Matutinović oslobođen obveza u Jadranu, Mladost je željela posegnuti za iskusnijim trenerom. Prije nekog vremena kontaktirala je s bivšim izbornikom Nevenom Kovačevićem (sadašnji trener POŠK-a), a posljednjih dana pokušalo se na Savu vratiti Ozrena Bonačića. No, Medveščak se nije htio lišiti usluga svojeg trenera uoči najvažnijih utakmica u razigravanju za peto mjesto.

Matutinoviću je to treći dolazak među žapce. Dosadašnja blic-gostovanja nisu donijela rezultate, ali... Možda bude treća - sreća! Nakon svog drugog boravka na Savi, Matuta je čak ostao dužan Mladosti oko 30.000 eura, pa će sad taj dug moći i - odraditi.

ANTON FILIĆ, Pero SMOLČIĆ

Pogledajte na vecernji.hr