IZBORNICI

Snijeg protiv Blaževića

18.01.2002.
u 00:00
* Zbog nevremena u BiH, Izvršni odbor NSBiH nije imao kvorum potreban za imenovanje izbornika
Pogledaj originalni članak

SARAJEVO - Miroslav Blažević, jedini kandidat za izbornika nogometne reprezentacije BiH, jučer je trebao biti i službeno promoviran na tu dužnost, ali to se nije dogodilo. Glavni razlog odgode njegova imenovanja je veliko nevrijeme u cijeloj BiH (IO zbog toga nije imao kvorum), a posebno u glavnom gradu, kao i činjenica da i inače spori Izvršni odbor NSBiH nije načinio popis ostalih kandidata za izbornike (mlada selekcija, A-2, juniorska, kadetska...).

Zbog toga će se na toliko očekivano imenovanje Miroslava Blaževića za izbornika morati pričekati. Po riječima direktora reprezentativnih selekcija BiH Ahmeta Pašalića, koji ne sumnja u to da će Blažević biti izbornik BiH, ponovno okupljanje Izvršnog odbora sazvano je za sljedeći tjedan.

Sudeći po raspoloženju članova IO-a, odluka da Blažević postane glavni trener bit će jednoglasna, a Ćiro protukandidata nema. Po Pašalićevim riječima, zbog Ćirine ćudljive naravi uvijek je moguće da se i predomisli. Naravno, ne smije se zaboraviti i da je Nogometni savez BiH već rezervirao pet mjesta na izvlačenju kvalifikacijskih skupina za EP u Portu 25. siječnja, a jedna glasi na ime Miroslava Blaževića, kao i to da je NSBiH za izbornika platio apartman u hotelu "Holiday-Inn".

L. Turalić

Pogledajte na vecernji.hr