Dječji vrtić u Europskoj ligi

Špaco: Od sreće sam dobio dvije kile

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo Bukurešt (1)
Foto: Ozren Maršić
Unirea - Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Unirea - Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Unirea - Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Stanko Poklepovic
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
Foto: Ozren Maršić
Hajduk (1)
26.08.2010.
u 22:31
Kakva je to bila noć u Bukureštu. Hajduk je s Unireom odigrao 1:1, plasirao se u Europsku ligu, nakon petnaest godina ostvario veliki europski uspjeh.
Pogledaj originalni članak

Hajduk je bio u šoku, Unirea je povela s 1:0 već u drugoj minuti preko Bilasca, ali blijeda igra se zaboravlja. Erupcija oduševljena zavladala je u Bukureštu kada je Vukušić u 87. minuti poravnao na 1:1.

Tada je sve zaboravljeno, Hajduk je ušao u Europsku ligu i to je bilo ono najvažnije. Poklepović se našao u zagrljaju svojih suradnika, a minutu kasnije, dok su njegovi igrači slavili s 500 pripadnika Torcide, s travnjaka je pričao mobitelom za svojom suprugom Kitom.

 - A što sam joj rekao. Da smo uspjeli, da sam sretan - kazao je Poklepović.

 Tijekom utakmice nije sjeo, kao da je igrao sa svojom momčadi.

 - Nisam smršavio, nego sam od sreće dobio dvije kile - smijao se Poklepović.

Bio je oduševljen uspjehom svoje momčadi, povijesnim za Hajduk.

 - I prije sam govorio da je najvažnije proći protivnika i naš prolaz dalje je sasvim zaslužen. Unirea je kvalitetna momčad, i zbog toga sam još ponosniji zbog našeg uspjeha. Izbacili smo Dinamo i Unireu, a mi smo pravi dječji vrtić za njih. Učinili smo to srčanošću, htijenjem, hajdučki. To su velike momčadi, ali i mi smo jaki, zbog toga smo i prošli - rekao je Poklepović.

Unirea je bila bolji protivnik, ali i Hajduk je u finišu imao svoje prigode.

 - Bilo je teško igrati pred praznim stadionom, ovo je bila suha igra u kojoj je dominirala Unirea, a mi smo ipak uspjeli izvući neodlučeno. Ne bi bilo pošteno da smo pobijedili, ali pošteno je da smo prošli dalje - rekao je Poklepović.

Dva puta je protiv rumunjskih momčadi slavio. Odgovara mu rumunjski nogomet.

- U Europi smo, to je najvažnije za ovaj naš dječji vrtić. Ovo je velika stvar, sve mi se čini da bismo se mogli naći sa Steauom, pa da i treći put dođemo u Bukurešt. A nju ćemo lako riješiti - smijao se Poklepović.

Plašio se početka utakmice, ali nije bio uznemiren.

 - Bojao sam se i prije i poslije. Ali, kako je igra odmicala mogao sam naslutiti da će biti ovakav kraj. Kad je isključen Brkljača to je bio najteži period, Unirea ima jake skakače, ali smo im parirali. Emotivno sve doživljavam, živim s ekipom cijelu utakmicu. Očekivao sam drugačiji tijek, trebali smo imati više mogućnosti prema napadu. Prerano smo primili gol, baš je to bilo prerano u jednoj ovakvoj utakmici. Upali smo u šok kojem smo se na kraju uspjeli oduprijeti - zaključio je Poklepović.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

XY
xyxyxy
19:54 26.08.2010.

EuroAzija, ako nisi svjestan kolika si budala kad javno pokazuješ svoju ludost i jad, onda ću te ja drage volje prosvijetliti.

TO
Tot
19:55 26.08.2010.

ma euroazija vas samo malo pali....

OB
-obrisani-
21:41 26.08.2010.

neizgleda dinamo dobro nerazumijem zašto su napadali što nisu išli na kontre pa imaju 2: 0 iz gostiju