Liga za prvaka

Split pao pod Tornjem, Cedevita slavila protiv Zagreba

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Split pao pod Tornjem, Cedevita slavila protiv Zagreba
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
07.05.2011.
u 22:30
Kosarkaska liga za prvaka, 12. kolo: Cedevita - Zagreb CO 73:71, Cibona - Split 96:78, Borik-Zadar 71:81, Alkar - Zabok 79:55. Tab: Cedevita, Zagreb, Zadar, Cibona...
Pogledaj originalni članak

Ako se netko možda i okladio da bi Zagreb mogao skinuti Cedevitu s ligaškog trona, tada nije računao da je Aco Petrović svoju ekipu specijalizirao za preokrete u ključnim utakmicama.

Tako je bilo i sinoć u Podsusedu, mravi su bili u vodstvu sve do zadnje četvrtine, a onda je postalo napeto. Prednosti su se izmjenjivale, u teren je zamalo uskočio predsjednik Veber, no to je srećom napravio samo kad je utakmica završila (73:71).

- Ova pobjeda osobito me veseli zbog kalkulacija koje su neki nudili nakon poraza u Splitu. Ovo je dokaz da nikad nikome nismo pustili jer da smo htjeli lakšeg protivnika u polufinalu, onda bismo pustili i Zagreba - rekao je trener Cedevite u čijoj su momčadi najbolji Rudež (19 koševa) te Wright koji zbog ozljede nije ni trebao zaigrati (18 koševa i četiri asistencije). Luka Žorić bio je prvo ime poraženih sa 24 koša i 11 skokova.

- Bilo nam je teško ozlijeđenima i bez Kasuna, ali ne bi bilo nezasluženo da smo pobijedili - rekao je trener Zagreba Ivica Burić i nije lagao. No, novi susret, svi će potiho prognozirati, je brzo, vjerojatno već i u finalu.

Ako stvari završe očekivanim ishodom u naredna dva kola Cedevita će u završnici prvo na Cibonu, a za drugo i treće mjesto još će se malo 'boriti' Zadar i Zagreb.

A ni vukovi nisu dopustili iznenađenje, u Draženovom domu je očuvali su četvrto mjesto protiv izravnog konkurenta za plasman u završnicu, Splita (96:78). Trener gostiju Mladen Vušković, nakon neumoljivog protestiranja zbog jedne sudačke odluke, dobio je isključenje, a njegov zamjenik Marko Miličić kratko prokomentirao:

- Utakmica je bila riješena nakon tehničkih greški.

Cibose su predvodili Bojan Bogdanović (24 koša) te Tomislav Zubčić (13).

Alkar je kod kuće pobijedio Zabok 79:55, a Zadar je slavio kod Borika 81:71.

Poredak nakon 12. kola: Cedevita 11-1, Zadar 9-3, Zagreb 9-3, Cibona 6-6, Split 5-7, Borik 4-8, Alkar 4-8, Zabok 12-0.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FE
Feliks6
13:03 08.05.2011.

antonela curo kakve gluposti ti pišeš? kakvo finale cedevita zagreb? nemoj pisati ako neznaš. pa cibona će pojest cedevitu