HT Premijer liga

Splitu majstorica protiv Gorice, u polufinalu na Cibonu

Foto: KK Split
KK Split
Foto: KK Split
KK Split
Foto: KK Split
KK Split
01.05.2019.
u 23:33
Finaliste doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske dat će polufinalni parovi Cibona - Split i Zadar - Cedevita
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Splita četvrti su sudionik polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Uz 32 koša igrača utakmice Pavla Marčinkovića, u trećoj utakmici četvrtfinalne serije, žuti su na Gripama pobijedili Goricu 73:65, a dvoznamenkast kod domaćina bio je još Tomislav Gabrić (12 koševa) dok je američki centar Michael Jamac Cobbins upisao 13 skokova i dvije blokade. 

I ovu utakmicu, Velikogoričani su igrali bez krila Vučića i centra Papca, a najbolji pojedinci sastava Josipa Sesara bili su razigravač Borna Kapusta (17 koševa, 6 asistencija) i branič Ivan Majcunić (16 koševa, 6 skokova).
Splićani će se tako u polufinalu namjeriti na Cibonu. a prvu utakmicu s vukovima odigrat će 4. svibnja u Draženovu domu (19 sati) u prvoj serije koja se igra na tri pobjede. 

Drugog finalistu dat će par Zadar - Cedevita čija se prva utakmica igra u nedjelju 5. svibnja u Višnjiku (17 sati). Nakon što su se, protiv skopskog MZT-a, na krilima iskusnog centra Luke Žorića spasili od ispadanja u drugu ABA ligu, osokoljeni Zadrani bi za branitelja naslova mogli biti neugodan suparnik.

>>> Pogledajte čime se bavi košarkaš Antonio Vlaić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.