NOVOST U PREMIER LIGI

Sprema se revolucija u Engleskoj: 'Futuristička metoda' promijenit će pogled na veliki problem za navijače

Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Everton v Brighton & Hove Albion - Premier League - Goodison Park
Foto: Matthew Childs/REUTERS
Premier League - West Ham United v Aston Villa
Foto: Steven Paston/PRESS ASSOCIATION
VAR File Photo
17.08.2024.
u 22:38
Prema Transfermarktu Premier liga se za ovu sezonu procjenjuje na 11,79 milijardi eura, a unaprijedila se i što se tiče tehnologija i prva uvela neke novitete
Pogledaj originalni članak

I dok se u HNL-u igra već treće kolo, lige petice tek počinju. Serie A i La liga počele su u subotu, a prva je startala engleska nogometna liga koja je otvorena još u petak susretom Manchester Uniteda i Fulhama (1:0). Najjače prvenstveno natjecanje svijeta i ove će sezone biti jedno od najpraćenijih. Popularni Premiership ima i tri nova kluba jer najjači rang engleskog nogometa izborili su Southampton, Leicester City i Ipswich Town. Ovaj posljednji razveselio je mnoge jer je promociju u Premier ligu izborio prvi put nakon 22 godine.

Inače, jedan od Ipswichevih sponzora je i slavni pjevač Ed Sheeran, a klub je na svojem dresu kao reklamu nosio logotip njegove turneje prošle sezone. Osim toga, Ipswich Town je nekadašnji engleski velikan, jedina momčad koja je osvojila titulu prvaka u svojoj prvoj sezoni u najvišem rangu, a datira to još iz davne 1962. godine. Tada je momčad vodio Alf Ramsey koji je četiri godine nakon toga reprezentaciju odveo do naslova prvaka svijeta...

No vratimo se na Ipswich od kojeg se ove sezone očekuje da će nastaviti igrati ofenzivan nogomet, i to takav kakav je već pokazao, da se ne povlači čak ni kad u završnici susreta ima vodstvo. Ipswich je sada imao vatreno krštenje u Premiershipu jer već u prvom kolu spojen je s Liverpoolom koji mu je u goste došao kao jedan od kandidata za naslov prvaka i pobijedio 2:0.

Najteži izazov za Redse ove sezone je promjena trenera. Naime, Jürgen Klopp ostavio je veliko nasljeđe, ali zasitio se i odlučio na odmor. Njegova zamjena je Arne Slot koji neće imati nimalo lak zadatak. No, kako će kola odmicati, vidjet će se kako ova suradnja funkcionira. Ono što je nama zanimljivo jesu Hrvati u Premier ligi, a ove sezone to su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol koji igraju za Manchester City. Momčad Pepa Guardiole svoju sezonu otvara u nedjelju kada od 17.30 sati igra protiv Chelseaja, što je i derbi prvog kola.

Dodajmo da se prema Transfermarktu Premier liga za ovu sezonu procjenjuje na 11,79 milijardi eura, a unaprijedila se i što se tiče tehnologija i prva uvela neke novitete.

Naime, VAR tehnologija u Engleskoj bit će nadograđena i opremljena s čak 28 iPhonea na svakom stadionu. Tvrtka GeniusIQ stoji iza ove inovacije koju opisuje kao "futurističku metodu". Tvrde da će upotrebom iPhonea, koji su posebno modificirani za ovu ulogu, skratiti trajanje VAR pregleda za 30 sekundi. Sve to napravljeno je po uzoru na NBA ligu, a Premier liga će novost uvesti tijekom jesenske polusezone.

Dotaknimo se još i španjolskog prvenstva pa recimo da Luka Modrić s Real Madridom prvenstvenu sezonu otvara u nedjelju od 21.30 sati u gostima kod Mallorce. Tamo kraljevi dolaze s prvim trofejem, onim od prije koji dan, osvojenim u europskom Superkupu.

VIDEO: Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.