ZAGREBAŠI OGORČENI

Sramota Mađara i pljuska EHF-u

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Sramota Mađara i pljuska EHF-u
23.02.2014.
u 23:24
– Teško nešto možemo dokazati pa nema smisla službeno se žaliti Europskom rukometnom savezu. Ali, danas ćemo im poslati protestno pismo, tek toliko da ih upozorimo da u Harkivu nije bilo ferpleja – rekao je Ante Ančić, direktor kluba.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši CO Zagreba drugu godinu zaredom nisu se plasirali među 16 najboljih europskih momčadi. Osvojili su tri boda više nego lani, ali i to je bilo nedovoljno. Lani su priliku prokockali nakon domaćeg poraza od Dinama iz Minska, a ove sezone ovisili su o Veszpremu. Mađarski prvak neočekivano je izgubio u Harkivu kod Motora. U utakmici u kojoj se nisu previše trudili, naš vratar Mirko Alilović nije uopće ulazio u igru, izgubili su s četiri razlike.

Samo bi nam se nasmijali

– Teško nešto možemo dokazati pa nema smisla službeno se žaliti Europskom rukometnom savezu. Ali, danas ćemo im poslati protestno pismo, tek toliko da ih upozorimo da u Harkivu nije bilo ferpleja. Žalba bi bila uzaludno trošenje novca. Lani smo je pisali kada je došlo do materijalne povrede pravila, kada je bjeloruski igrač koji je bio isključen ušao u igru i postigao pogodak, pa nam to nisu priznali. A na žalbu da se igrači Veszprema nisu previše trudili, jer drugo ništa ne možemo dokazati, vjerojatno bi se u Beču, u središtu EHF-a, samo slatko nasmijali – rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

U Zagrebu su ostali iznenađeni pristupom mađarskog kluba. U stvaranju velikog Veszprema, prije desetak i više godina, itekako veliku ulogu odigrali su upravo hrvatski igrači Mirza Džomba, Božidar Jović, Slavko Goluža, Zlatko Saračević, ali i trener Zdravko Zovko. Danas su tamo Renato Sulić i Mirko Alilović. I upravo su se Renato i Mirko kleli da neće biti puštanja, da neće biti sramoćenja zbog njihovih navijača, sponzora, ugleda u Europi. A Mađari su se ipak osramotili. Očigledan primjer bio je kada su u kontri trojica na jednoga, umjesto da postignu pogodak ili da barem pucaju, bacili loptu izvan terena.

– Tjedan dana prije, kada smo igrali kod njih, dobili smo čvrsta obećanja da se ne brinemo, da će odigrati sto posto i da žele završiti skupinu bez poraza – rekao je Zlatko Saračević, pomoćni trener CO Zagreba.

Nakon utakmice, ali ni jučer, nitko iz Veszprema nije se javljao u Zagreb.

– Ne pada nam na pamet da ih zovemo ili nešto pitamo. Ovaj rezultat na njihovu je sramotu, ali je ujedno i velika pljuska EHF-u. Dobili smo puno poruka podrške. Javio se i Vladan Matić, bivši trener Celja, koji također nije mogao vjerovati da momčad koja je u prvom dijelu sezone pobijedila kod kuće Motor sa 17 razlike izgubi s četiri u uzvratu – zaključio je Ančić.

U SEHA ligi ovise o sebi

Trener Boris Dvoršek bio je tužan i razočaran.

– Tko bi očekivao da će Motor protiv Löwena i Veszprema osvojiti čak tri boda. Mi smo kod kuće dobili tri utakmice, jednu na strani. Nije bilo dovoljno. Priliku smo očigledno propustili u Harkivu, u prvom kolu – istaknuo je Dvoršek.

Nekad se nakon ispadanja u skupini igralo dalje u Kupu kupova. Tako su zagrebaši dvaput došli do polufinala.

– Sada nam ostaje samo SEHA liga. U utorak dolazi Meškov i s pobjedom ćemo osigurati final-four – zaključio je Dvoršek.

Barem u SEHA ligi zagrebaši ne ovise o drugima već ključeve plasmana na završni turnir drže u svojim rukama...

>> Rukometaši Zagreba pobjedom se oprostili od Lige prvaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LJ
ljimonad
17:36 25.02.2014.

Ma kaj lupetaju ovi o sramoti. IHF jih lijepo kažnjava kao i nau repku zbog dugog jezika rukometnog maminja, koji ima veliku gubicu i pljuje po organizciji več sijaset godina. I dok če on krmariti i gospodariti HR rukometom neče nam biti bolje. Tak je i basta.

DH
dalibor.hren
17:30 01.03.2014.

Mogli su na vrijeme sami riješiti vlastitu sudbinu!