DRUGA SKUPINA Makedonski navijači opsjedali turističke djelatnike za smještaj

Srbi došli u pratnji policije, Makedonaca blizu tri tisuće

23.01.2009.
u 20:10
Pogledaj originalni članak

Svih šest reprezentacija koje su izborile ulazak u drugi krug svjetskog prvenstva doputovale su u Zadar, a u petak navečer su svi osim reprezentacije Norveške, koja je otkazala trening, trebali vježbati u velebnoj Dvorani Krešimira Ćosića. Najviše pozornosti izazvao je dolazak reprezentacije Srbije čiji je autobus ispred hotela Kolovare stigao nakon 15 sati u pratnji policije.

No, oduševili su Makedonci, čiji su navijači u Zadar pohrlili u rekordnom broju. Kako doznajemo od Mirjana Majić, makedonske predstavnice u Zadru, dolaze čarterima, a većina je već krenula na put autima kako bi stigli na vrijeme za utakmicu s Norveškom.

Makedonsko društvo Biljana iz Zadra zakupilo je šator, u kojem će u petak od 20 sati organizirati druženje Zadrana i Makedonca u centru grada.

Novinari u Biogradu
Bojeći se mogućeg protesta Zadrana zbog isticanja zastave Srbije na Narodnom trgu zajedno s ostalim zastavama zemalja sudionica, kasno sinoć gradonačelnik Zadra Živko Kolega naredio je da se uklone sve zastave.

Taj postupak pomoćni trener reprezentacie Srbije Zoran Ivić jučer nije htio komentirati, kao ni igrač Nenad Vučković koji je rekao kako ne želi odgovarati na politička pitanja te da je u Zadar samo došao igrati rukomet.

Nenad Vučković dodao je da u drugom krugu očekuje dobar rezultat, ali i da će ih doći podržati njihovi navijači.

Nakon što su se iz Poreča u Srbiju vratili navijači te reprezentacije, nije se moglo doznati hoće li netko podržavati naše susjede. Kako su nam rekli srbijanski novinari, koji su iz sigurnosnih razloga smješteni u Biogradu, nitko od vodstva njihova rukometnog saveza nije tražio da im nabave ulaznice.

Hoteli popunjeni
No drži se kako postoji velika mogućnost da reprezentaciju Srbije u Krešinoj dvorani dođu podržati navijači iz Republike Srpske.

S druge strane, osim brojnih navijača Njemačke, Danske i Norveške, veliku potporu očekuju reprezentativci Makedonije čiji su se navijači od petka ujutro javljali zadarskim turističkim djelatnicima želeći srediti smještaj.

No, budući da je svih pet zadarskih hotela popunjeno, Makedonci su bili upućivani na privatni smještaj.

Pogledajte na vecernji.hr