Pozvao navijače

Srna: Žao mi je što me nije vodio Ćiro, Štimac: Ima vremena za to

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Reprezentacija presica (1)
20.03.2013.
u 12:12
– Hvala svim trenerima u klubovima u HNS-u koji su me vodili. Nije mi se ispunila želja da mi trener bude Ćiro Blažević, ali ima vremena – rekao je Srna.
Pogledaj originalni članak

Kompletna reprezentacija stajala je iza leđa velikog trojca. HNS je priredio svečanost u povodu stote utakmice, koju su za Hrvatsku nedavno protiv Južne Koreje odigrali Darijo Srna, Stipe Pletikosa i Josip Šimunić.

Veliki trojac dobio je slike, dresove iz ruku Davora Šukera i Damira Vrbanovića. U ime kluba hrvatskih olimpijaca slavljenike su darivali Dubravko Šimenc i Damir Škaro. Pletikosa je debitirao 10. veljače 1999. godine, 40 utakmica završio je bez primljenog pogotka.

Šimunić je odigrao najviše minuta za Hrvatsku, čak 8490, a debitirao je 10. listopada 2001. godine, dok je Srna u svojih sto utakmica postigao 20 golova (treći strijelac svih vremena).

– Drago mi je da ste popratili nešto spektakularno, ponosni smo na ova naša tri igrača. Nije lako ući u klub sto – kazao je Šuker.

Izbornik Igor Štimac najavio je da će otvoriti posljednji trening uoči utakmice sa Srbijom. U četvrtak u Zagrebellu u 17 sati reprezentativci će biti na raspolaganju navijačima.

– Više-manje znate sve, nemam što ponavljati, iza nas je radni dan koji smo skratili zbog mokrog terena. Želja nam je poštedjeti noge naših igrača, čeka nas zabavno vrijeme za vježbu. Uživamo u ozračju, u ljubavi kojom nas obasipaju naši navijači. Svjesni smo očekivanja, vratit ćemo. Sutra ćemo otvoriti trening za sve navijače, bit će u Zagrebellu, svi koji žele su dobrodošli, stavit ćemo se navijačima na raspolaganje četrdesetak minuta, neka vide kako izgleda naš trening dan prije važne utakmice. Svi su dobrodošli sa zastavama, kockicama – kazao je Štimac.

Potom su na red došli slavljenici.

 Prelijepo je igrati za Hrvatsku, tako je uvijek bilo i uvijek će biti. Neke stvari ne mogu objasniti riječima, hvala svima, velika je čast. Vjerujem da će sve biti dobro u petak – rekao je Šimunić.

Ubacio se Štimac.

– Joe priča kao da  mu je blizu kraj, a očekujem još pedeset utakmica.

Nastavio je Pletikosa.

– Ovo je početak jedne krasne karijere, ha, ha, ha. Hvala obitelji koja je stalno bila uz mene, krasan je osjećaj. Ove utakmice poklonio bih svom pokojnom ocu, koji me odveo na prvi trening u Hajduku. Žao mi je što ovo nije doživio – kazao je Pletikosa.

A Srna je začinio ugodno jutro u taboru reprezentacije.

– Hvala svim trenerima, u klubovima u HNS-u, koji su me vodili. Nije mi se ispunila želja da mi trener bude Ćiro Blažević, ali ima vremena – dodao je Srna.

Štimac se opet ubacio.

– Kod njega ima vremena, ne znam za tebe, ha, ha.

Kapetan je odaslao poruku.

– Bilo je puno lijepih trenutaka, više lijepih, nego tužnih. Mala smo država, ali poklonili smo našim navijačima puno slavlja. U petak je velika utakmica za cijelu Hrvatsku, imamo respekt prema Srbiji, nikada nismo pričali da ćemo pregaziti nekoga, nismo tako odgojeni, ali idemo na pobjedu. Momčad i ja ići ćemo sto posto, spremni smo podariti pobjedu hrvatskom narodu – zaključio je Srna.

Za kraj opet Štimac.

– Na treninzima je bilo sadržajno, radili smo na preciznim dodavanjima, još ćemo raditi prekide. Više manje sve se zna oko sastava. Dugo sam čekao Kranjčara da mi bude spreman, Perišić ima još dosta jahati da stigne Kranjčara, treba zamijeniti teze. Ono što je Niko dao reprezentaciji kod njega nikada nije stavljalo upitnike, trebalo je proći pripreme. Dugo nismo mogli računati na njega, sad je tu. A Perišić je naša budućnost, ne treba mlade pretpostavljati starim vukovima hrvatske reprezentacije. Nije upitno tko će igrati, jasno je kako ćemo igrati. Od prve minute idemo na pobjedu. Slušao sam kolege, bivše izbornike, neki su za mudrovanje, neki za kalkuliranje, neki za juriš. Nemamo pravo kalkulirati i mudrovati u ovoj utakmici, dužni smo jurišati od prve minute, to ćemo raditi, od toga nećemo odustati od prvog do posljednjeg sučeva zvižduka. Može se dogoditi rezultat koji nam ne odgovara, ali prava na kalkuliranje neće biti – zaključio je Štimac.

Trojac slavljenika prisjetio se još one utakmice iz 1999. godine koja nas dugo proganja. Srna je tada bio u Splitu, Pletikosa je dan prije branio za mladu reprezentaciju, a Šimunić je bio na tribinama.

– Ni danas ne shvaćam kako nismo pobijedili – kazao je Šimunić.

>> Sve o utakmici Hrvatska – Srbija pratite na našem specijalu.

>> Šuker: Srbija će nam donijeti veliku zaradu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
12:41 20.03.2013.

Srna: Žao mi je što me nije zavodio i Ćiro. Štimac: Ima vremena za to emocionalno iskustvo.

Avatar EU Bošnjak
EU Bošnjak
14:16 20.03.2013.

kad se procita presuda hercebosancima u petak sva zuc i bole ima da se istrese na utakmici. a ako se jos i tu izgubi, bice to crni hrvatski petak