TVRDE SLOVENCI

Srpski bogataš rođen u Hrvatskoj preuzima HNL klub? Lansirana je senzacionalna vijest

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Srpski bogataš rođen u Hrvatskoj preuzima HNL klub? Lansirana je senzacionalna vijest
18.10.2024.
u 14:17
Srpsko-američki biznismen rođen u Gospiću poslovno carstvo izgradio je u SAD-u i Velikoj Britaniji.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski prvoligaš Gorica u četvrtak je na press konferenciji predstavila novog trenera Marija Carevića, no pozornost je privukla izjava predsjednika Nenada Črnka, koji je otkrio da u klub ulazi jedan investitor, hrvatski državljanin koji bi u budućnosti trebao postati većinski vlasnik prvoligaša iz Velike Gorice. 

Slovenski portal Nogomania saznaje da je riječ o Milanu Mandariću, koji je prema njihovim informacijama zainteresiran za ulazak u hrvatskog prvoligaša. Mandarić se nedavno povukao iz srpskog prvoligaša Vojvodine s mjesta dopredsjednika. Srpsko-američki biznismen rođen u Gospiću poslovno carstvo izgradio je u SAD-u i Velikoj Britaniji.

VEZANI ČLANCI:

Mandarića nogometni svijet najviše je zapamtio po Portsmouthu, čiji je vlasnik postao 1999. godine. Mandarić je kupio klub koji se nalazio u velikoj financijskoj krizi i spasio ga od stečaja. Zahvaljujući Mandarićevom stručnom vođenju klub se narednih godina uspješno oporavio i izborio Premiership.

Nakon toga bio je vlasnik engleskih klubova Leicester Cityja i Sheffield Wednesdaya, a zadnje ulaganje imao je u ljubljansku Olimpiju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.