pripreme za euro

Srpski golman: Suci su nam ukrali pobjedu protiv Hrvatske, više se baš ne pozdravljamo

Foto: EXPA/ Erwin Scheriau
Srpski golman: Suci su nam ukrali pobjedu protiv Hrvatske, više se baš ne pozdravljamo
30.12.2023.
u 22:50
Srpski vratar branio je na Europskom prvenstvu u Mađarskoj prije tri godine, kada je Hrvatska pobjedom u grupi 24:21 ispratila Srbe s turnira.
Pogledaj originalni članak

U jeku priprema za Euro u Njemačkoj, jedan od aduta Srbije, golman Vladimir Cupara, gostovao je u podcastu 'Alesto' te je između ostalog progovorio o specifičnom utjecaju sudaca na rukometnu igru. Kazao je kako suci s tri odluke doslovno mogu preokrenuti tijek utakmice. 

- Da, suci itekako mogu namjestiti utakmicu, bez ikakvih problema. U rukometu, kao i u vaterpolu dovoljne su tri sudačke odluke da utakmica ode u drugom smjeru. 

Na pitanje je li na terenu ikada doživio takav scenarij, Cupara je kazao:

- Naravno! Ponekad niste baš objektivni po tom pitanju odmah na terenu, vruće glave lako je svaku odluku protiv vaše momčadi doživjeti kao neistinitu. No kada bismo pogledali susret mirne glave, ponekad se vidjelo da nam sudac, kako mi to kažemo, otme pobjedu iz oka. Ponekad prigovaram sucima, a ponekad šutim, kazao je Cupara koji brani za Dinamo iz Bukurešta. 

Srpski vratar branio je na Europskom prvenstvu u Mađarskoj prije tri godine, kada je Hrvatska pobjedom u grupi 24:21 ispratila Srbe s turnira. 

- Sjećam se kad smo igrali protiv Hrvatske u Mađarskoj i smatram da su nam suci stvarno uzeli pobjedu. Izgubili smo s tri razlike u toj utakmici. Bila je korona, sjećam se teške borbe na terenu, a sudili su Nijemci. Danas se baš ne pozdravljamo kad se sretnemo, mislim da nemamo lijep odnos nakon izjava koje sam dao nakon te utakmice. Kazao sam otvoreno da su suci direktno utjecali na konačni rezultat, prisjetio se vratar Srbije. 

VEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Tombstone
Tombstone
00:11 31.12.2023.

Da....isto je prical I traktorista iz Kanade....a srblje vec stoljecima pokusava ukrasti pobjedu u kosovskoj bitci. Tam nije bilo sudaca, a cele kule dovoljno svjedoce o ishodu....

MI
minolta
23:50 30.12.2023.

a sramota od prvenstva u Srbiji? sramota za europsku rukometnu organizaciju. tad ste " dogurati" daleko i nikad više. ono veze sa sportskom priredbom nema, balkanska posla.

DU
Deleted user
08:10 31.12.2023.

lijepo je rekao vaterpolo i rukomet dva sporta gdje suci mogu sve.