STANKO POKLEPOVIĆ:

Osvojio sam jedini Osijekov trofej, a nigdje moje slike?!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Osvojio sam jedini Osijekov trofej, a nigdje moje slike?!
09.03.2015.
u 14:30
Talentirani "bili tić" Balić igra sjajno, donio je važnu pobjedu Hajduku
Pogledaj originalni članak

Hajduk je skinuo prokletstvo Gradskog vrta i prvi put od kolovoza 2008. pobijedio u Osijeku 1:0 (1:0). U sudaru dvojice trenerskih senatora, najstarijih šefova struke u HNL-u, Ive Šuška (67) i Stanka Poklepovića (77), koji su nekoć i surađivali u stožeru reprezentacije za kratkog izborničkog staža Vlatka Markovića, slavio je onaj deset godina iskusniji. Špacina "spiralna impostacija" napokon je, poslije tri prvenstvene utakmice, donijela pravi plijen.

Hrabri Splićani

Prvi put poslije gotovo osam godina, nakon niza od osam utakmica s mršavim ili nikakvim plijenom, Hajduk je slavio u Osijeku i nanio prvi poraz Šušku otkako se vratio na klupu bijelo-plavih, prvi od Hajduka u Gradskom vrtu uopće. Iako, domaćini su bili jako blizu nastavku niza pozitivnih rezultata za potvrdu konačnog bijega iz donjeg dijela ljestvice, uputili su 14 udaraca u protivnička vrata, Hajduk šest, imali i dvostruko više udaraca iz kuta od protivnika (8:4), više su držali loptu...

Hajduk je poveo u posljednjim sekundama prvog poluvremena, iz prvog udarca u okvir Mikulićevih vrata. Usred velikog pritiska, domaćini su zaboravili čuvati leđa, sijevnuo je protunapad gostiju nakon kojeg je Vlašić zatresao vratnicu, a lopta se odbila u noge novog miljenika Torcide, 17-godišnjeg Andrije Balića koji je zabio četvrti gol u trećoj uzastopnoj utakmici u samo tjedan dana. Ali za razliku od svog seniorskog prvijenca protiv Zadra koji je donio bod, ovaj njegov pogodak donio je sva tri.

- Jedini trofej sam ja osvojio, a nigdje moje slike?! - komentirao je osvrćući se na fotografije u klupskim prostorijama Stanko Poklepović koji je dio Osijekove povijesti, on je bijelo-plavima donio najveći klupski trofej, hrvatski kup 1999.

Poslije je priznao:

- Iskreno, nismo baš očekivali pobjedu. Osijek je počeo skalpirati svaku momčad i rekao sam svojoj momčadi kako ne želim da skalpiraju i nas. Pokušao sam potaknuti pozitivnu energiju, pozitivan bijes i u tome sam uspio.

Osijeku umjetnički dojam

Posebno je potencirao odličnu igru u obrani.

- Bojao sam se Osijekove agresivnosti, ali rekao sam igračima da moraju igrati čvrsto - objasnio je Poklepović svoju taktiku.

Osijekov "umjetnički dojam", prvi put nakon tri utakmice, nije se poklopio s rezultatom, ali i to je bilo dovoljno da Ivo Šušak bude zadovoljan.

- Ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima, dominirali smo, pogotovo u prvom poluvremenu, ali nismo uspjeli zabiti. U našem napadačkom zanosu ispali smo malo naivni i primili taj jedan pogodak. Momci u svlačionici su bili tužni, ali i samouvjereni da se s ovakvom igrom mogu suprotstaviti svakoj momčadi u HNL-u. Ako ovako nastavimo, već ćemo vratiti negdje ovo što smo danas kod kuće izgubili - zaključio je trener Osijeka.

>> Istri prekipjelo: Zaustavite teror nad nama!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
19:33 10.03.2015.

Osvojio je jedini Osijekov trofej, a nigdje njegove slike, izgubiče derbi sledeče nedelje protiv Dinama doma u svom pržunu pa če se moči slikati na Rivi sa potištenim navijačima.

Avatar bijelizagrebgrad
bijelizagrebgrad
17:43 09.03.2015.

Ne govori to o tebi ništa, moj Stanko, nego o sitnim dušama koje su u stanju krivotvoriti vlastitu povijest da bi se u očima drugih prikazali većim nego što jesu. Ali ne brini, ima toga ovdje isuviše, dakle, stanje redovno.

QQ
qqq
15:10 09.03.2015.

hahahah a likaaa, ima jedna slika u WC-u, ne brini