1. HNL Upitni disciplinski sudac i povjerenik

Štimac će smijeniti Beusana i Vlajčevića

20.11.2008.
u 16:48
Pogledaj originalni članak

Krešimir Vlajčević preživio je jučerašnju sjednicu Skupštine Udruge klubova 1. HNL-a, ali neće preživjeti siječanj. Tada će biti nova Skupština i tada će netko drugi dobiti povjerenje na mjestu disciplinskog suca lige.

- Vlajčevićevo izvješće nije potpuno prihvaćeno, držimo da je u slučaju Smrekar - Buljat stvorio nepotreban problem odugovlačenjem. Ako smo svi vidjeli, onda je trebao donijeti odluku i stati iza nje - kazao je Štimac i objavio da će Vlajčević pasti u siječnju:

- Do siječnja ćemo naći čovjeka koji će raditi taj posao, Vlajčević vjerojatno neće dobiti povjerenje.

Beusan: Ostajem na TV-u
Upitno je i hoće li Mateo Beusan ostati povjerenik za suđenje HNS-a.
- Udruga ne može sudjelovati u radu sudačke organizacije, ali ja kao član Izvršnog odbora mogu uime klubova to pitanje postaviti pred Izvršni odbor saveza.

- Naime, Mateo Beusan naslijedio je Željka Širića na mjestu povjerenika za suđenje, to tek Izvršni odbor HNS-a treba potvrditi. Imamo primjedbe naših članova koji smatraju da je važno razdvojiti uloge Oka sokolova na HTV-u i povjerenika za suđenje, to nije prihvatljivo.

- Cijenimo što je Beusan napravio, ali smatramo da treba odvagnuti. Iako, koliko vidim, ne namjerava prestati raditi na HTV-u - kazao je Štimac.

- Ako se moram odlučiti između ta dva posla, onda ostajem na televiziji - potvdio je Beusan.

Dinamo bojkotirao
Govorio je predsjednik i o posjetima stadionima, emisiji Volim nogomet, tvrdi da samo Dinamo ima manju gledanost na stadionima. I to zato što je prijašnjih sezona na neke utakmice puštao ljude besplatno te što je palo zanimanje za derbi.

Dvoransko prvenstvo bit će u Zadru, u dvorani Višnjik od 6. do 11. siječnja.
- Klubovi će dobiti sve što im je potrebno za pripreme, sve uvjete. U jednoj skupini (6. i 8. siječnja) igrat će: Hajduk, Cibalia, Šibenik, Slaven Belupo, Rijeka i Croatia Sesvete, a u drugoj (7. i 9. siječnja): Dinamo, Zadar, Zagreb, Osijek, Varteks i Inter. Polufinale je 10, a finale 11. siječnja - izvijestio je Štimac.

Jučerašnjoj skupštini iz opravdanih razloga nisu nazočili predstavnici Šibenika, Osijeka i Zadra. Dinamo ju je navodno bojkotirao.

- Koliko smo čuli, plavi su zahladili odnos s Udrugom klubova - dodao je Štimac.

Pogledajte na vecernji.hr