KALKULACIJE

Što se sve treba poklopiti za Euro

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Što se sve treba poklopiti za Euro
08.10.2011.
u 00:14
Euro je već bio u džepu i glavama kockastih, no sada će se morati baviti matematikom i čekati druge rezultate.
Pogledaj originalni članak

Iako će poraz iz Pireja peći još dugo, možda je najbolje da se Bilić i stožer prihvate kalkulatora i izračunaju kako bi to mogli izboriti Euro u Poljskoj i Ukrajini.

Šanse? Vrlo slabe! S prvim mjestom smo se pozdravili, a u borbi za najbolje drugo u najgoroj smo poziciji. Na toj tablici najbolje stoje Portugalci i Danci koji uoči zadnjeg kola ima 16 bodova, Švedska ima 15, a Hrvatska samo 13.

U posljednjem kolu međusobno igraju Danska i Portugal, a ukoliko Šveđani sljedećeg tjedna pobijede Nizozemce oni su ti sigurni putnici na Euro.

Ukoliko, primjerice, remiziraju, a kockasti jako 'nakantaju' Latviju, onda su mogućnosti još i nekakve. No, u tom slučaju Danska i Portugal moraju odigrati bez pobjednika...

No, ukoliko odemo u dodatne kvalifikacije, bit ćemo nositelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

DU
Deleted user
00:32 08.10.2011.

Tko je oco izracunao? Ako Danska i Portugal mora igrati bez pobjednika onda ne pomaze nam ni 15-0 protiv Latvije. Ako nisam krivo izracunao bolje je da Portugal dobije Dansku nego Danska Portugal. Svakako navijam da netko od nji pobjedi s sto vise golova razlike. I naprimjer Nizozemska treba da dobije Svedsku s 20 ili 3-1 a onda je Hrvatsjkoj dosta 5-1 sto nije nemoguce ako se igra s vise rizikom

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
00:40 08.10.2011.

Pa dobro, mislim, VL, ne morat se baš uvijek sramotit kad se nešto treba izračunat. Zar je tako teško? Ako Danska i Portugal remiziraju, tek onda nemamo nikakve šanse za najbolje drugo mjesto. Oni trenutno imaju po 16 bodova, mi imamo 13, ako se oduzmu pobjede protiv Malte. Znači, treba nam nečiji poraz u tom susretu Danska-Portugal, naša pobjeda protiv Latvije i bolja gol razlika. Što se tiče Švedske, oni trenutno imaju 15 bodova i gol razliku 17-9, kad se oduzmu pobjede protiv San Marina. Ako oni odigraju neriješeno kod kuće protiv Nizozemske (što je realno), nama treba pobjeda od više od 4 razlike protiv Latvije jer imamo gol razliku 10-6, kad se oduzmu pobjede protiv Malte. Dakle, realno, treba nam poraz Švedske protiv Nizozemske, i poraz Danske protiv Portugala, uz našu pobjedu protiv Latvije.

IV
ivi012
00:28 08.10.2011.

I sta i da odemo na euro? Sa Bilicem? Samo bi se osramotili.