HNS

Šuker u Njemačkoj, Marković siguran do prosinca

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Šuker u Njemačkoj, Marković siguran do prosinca
03.03.2010.
u 20:24
Nakon (pre)mirne Skupštine HNS-a, ipak su ostala neka pitanja. Poglavito o Davoru Šukeru, mogućem kandidatu za novog predsjednika Saveza, za kojeg se nagađalo da će već sad ući u Skupštinu.
Pogledaj originalni članak

No kad se pokazalo da su za takav korak potrebni gotovo nemogući pravnički manevri, pojavila se ideja da ga se barem uključi u nogometnu organizaciju članstvom u nekoj od komisija. Spominjane su Natjecateljska i Međunarodna komisija, no i dalje se ne zna gdje je zapravo Davor Šuker?

Važniji mu lagodan život

Neke informacije govore da je u Njemačkoj, pa se onda lako može zaključiti da je za to što ni jednom na Skupštini nije bilo spomenuto njegovo ime, zapravo i sam kriv! Nije se ni oglasio, čekao je da mu mediji razgrnu stazu i prostru crveni tepih do Rusanove. A to ide do određene granice, a onda hvaljeni i željeni subjekt mora i sam uzeti stvar u svoje ruke. Ne učini li to, dokazuje da mu baš i nije previše stalo do dužnosti, na kojoj bi ga očito radije vidjeli drugi nego što bi on sam sebi želio time zakomplicirati inače prilično lagodan život. Slično smo već vidjeli – i Zvonimir Boban nije ni prstom maknuo kad su ga gurali u Dinamo i HNS.

I zbog svega toga, Marković je ovih dana nasmijan, predsjednička mu je funkcija zacementirana do prosinca, kad mu istječe mandat. A poslije? Iako nam je jednom rekao da se više neće kandidirati, dojma smo da je tom izjavom samo bacio kost da vidi koji će psi poletjeti za njom.

Kako sad stvari stoje, Markovićevu će sudbinu odrediti rujanski i listopadski rezultati reprezentacije u kvalifikacijama za EP.

Tko je bolji od mene?

Starta li naša vrsta dobro, nudimo okladu da će Marković poželjeti odraditi još jedan mandat. I teško bi ga netko, u tom pobjedničkom ozračju, mogao skinuti s trona. U suprotnom, ne bude li start reprezentacije dobar, pokupit će Marković krpice, nabrajati dosadašnje zasluge i reći:

– Eto vam Savez, da vidim tko će biti bolji predsjednik od mene!

Pogledajte na vecernji.hr