PREDSTAVLJEN VUČEVIĆ

Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja
30.12.2013.
u 13:15
- Neću imati milosti prema nikome, puno toga se radi na amaterski način. Svatko mora odgovarati za ono što radi - rekao je Vučević o slaganju omladinske škole.
Pogledaj originalni članak

Goran Vučević naredne tri godine, ako bude izdržao cijeli ugovor, bit će sportski direktor Hajduka. Nekadašnji plemeniti vezni, Hajdukova "desetka", koji je svojvremeno potpisao ugovor s Barcelonom, a u dva navrata je sjedio na klup bijelih, sada ima posložiti sportski segment kluba.

- Svjestan sam situacije u klubu, težine i odgovornosti ovog posla, ali siguran sam da mogu napraviti dobar posao u organizaciji kluba koja mora biti puno bolja. Stanko Poklepović prije nekoliko dana je kazao da je loše za Hajduk da gubi puno ljudi u kratkom periodu, vidim da ova uprava misli drugačije i to je jedan od glavnih razloga što sam prihvatio posla. Ima puno trenera, koji su preuzeli funkciju sportskog direktora. Uloga je specifična, ali neću gledati treninge i sjediti treneru na klupi, pitati kad je ručak, a kad večera. Prva momčad je prioritet, ali Hajduk mora ići na pogon omladinske škole. Zdravko Marić imat će moju veliku podršku, pomoći ću mu u svim segmetnima, omladinska škola je srce kluba - ukratko je Vučević iznio svoj plan rada.

Bit će zanimljivo pratiti odnos njega i Igora Tudora. Veže iz dugogodišnje prijateljstvo.

- Tudor je sjajno vodio prvi dio sezone, mi smo prijatelji, zajednički razmišljamo, uvažavamo se i neće biti problema. Ne vidim razlog da se u drugom dijelu sezone ne nastavi kao i u prvom - kaže Vučević.

Trener je ostavio svoje želje za pojačanjima, ali novi sportski direktor želi sve raditi u tajnosti.

- Sve tajne ostat će u trokutu predsjednik, trener i ja. Ono što mogu reći je da Tudor traži napadača - kazao je Vučević.

Spominje se da je taj napadač Radonjić iz Istre, premda nije nemoguće da Hajduk pogleda prema Kantridi i pokuša dovesti Ivana Krstanovića. Nije Vučević ni zasjeo u fotelju, a već su stigle informacije o njegovim razgovorima u Rijeci i Puli.

- Za mene je prestrašno kako je sve to izašlo vani. Bio sam u Rijeci, Hajduk nije u mogućnosti dovoditi igrače, ali pregovora i zainteresiranosti mora biti. Meni je prioritet potpisati ugovor s našim juniorima, pa tek onda dovesti igrača Istre - rekao je Vučević.

U tim razogovorima navodno je spomenuta moguća posudba Franka Andrijaševića.

- Neupitno je da je Andrijašević dobar igrač. Tudor najbolje poznaje stanje u svlačionici, a ja sam uvjeren da će se Andrijašević nametnuti. U ovom trenutku on nije na prodaju - jasno će Vučević.

A trener vratara? Tudor traži Tomislava Rogića iz Zadra.

- Tu sam da udovoljim trenerovim željama - kratko će Vučević.

U klupsku hijerahiju kani uvesti što više legendi Hajduka poput Poklepovića, Vulića, Rapaića... A njegovi prvi koraci bit će slaganje omladinske škole.

- Neću imati milosti prema nikome, puno toga se radi na amaterski način. Svatko mora odgovarati za ono što radi. Bit će promjena u dogovoru s šefom škole. Konkretno, bitno je imati glavu i rep u organizacijskom smislu. Stil nogometne igre treba biti jednak za sve kategorije, prilagođen prvoj momčadi. Treneri ne mogu raditi prema svom, već prema klupskom programu - kazao je Vučević.

Najavio je potpisivanje profesionalnih ugovora s više mladih talentiranih igrača koje predvodi Nikola Vlašić.

- Vlašića inzimno cijenim, težit ću da što prije potpišemo profesionalne ugovore s više mladih igrača - rekao je Vučević.

O prodajama nije govorio, tek se priprema za to. Na tu temu uskočio je predsjednik Marin Brbić.

- Imamo interese za Pašalića, Kouassija i Maloču, ali nema pismene ponude - kazao je Brbić.

>> Goran Vučević novi sportski direktor Hajduka!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.