HOKEJ

Švicarska nakon 78 godina igra za zlato

Foto: Reuters/Pixsell
Švicarska nakon 78 godina igra za zlato
19.05.2013.
u 00:14
U polufinalu SP-a u Švedskoj i Finskoj pobijedili su SAD s 3:0 i za zlatno odličje igrat će protiv Šveđana koji svladali Fince također s 3:0.
Pogledaj originalni članak

Švicarska se nakon 78 godina ponovno bori za zlato na svjetskoj smotri najboljih hokejaša na ledu. U polufinalu SP-a u Švedskoj i Finskoj pobijedili su SAD s 3:0 i za zlatno odličje igrat će protiv Šveđana koji svladali Fince također s 3:0. Finale se igra danas u Stockholmu (20.30 sati, Sport 1).

Bila je to deveta zaredom pobjeda Švicaraca na SP-u, a reprezentacija čine uglavnom igrači domaće lige sa samo dva NHL-ovca, Josija (Nashville) i Niederreitera (NY Islanders), koji je bio strijelac prvog pogotka. Ostala dva pogotka zabili su Walker (Servette) i Suri (Zug), dok je vratar švicarskog Biela Reto Berra imao 29 obrana.

Švicarcima će ovo biti prva medalja (osma ukupno) na SP-u nakon 60 godina, kada su bili brončani na svom ledu, a jedino srebro osvojili su davne 1935. godine također kod kuće.

U pobjedi Švedske odlična je bila Dallasova zvijezda Loui Eriksson koji je zabio dva pogotka uz asistencije braće Sedin, Daniela i Henrika, a ovaj potonji je na kraju i zatresao mrežu. Švedski branič Edler suspendiran je dvije utakmice, zbog prekršaja nad kanadskim kapetanom Ericom Staalom u četvrtfinalu.

>> Švicarska bez poraza, Slovenija i Austrija ispali za SP-a

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.