westin

T. Maze: Razočarana sam što nije bilo treninga

Foto: 'igor kralj'
'sport......zagreb.....19.01.2005. trg ban ajelacica , fis svijetski kup , zlatni medvjed , paerson , poutiainen foto: IGOR KRALJ'
Foto: 'igor kralj'
'sport......zagreb.....19.01.2005. hotel westin , anja paerson foto: IGOR KRALJ'
02.01.2010.
u 18:45
U predvorju hotela Westin u subotu su se skupile najbolje svjetske skijašice. U Zagreb su stigli bjelosvjetski nomadi. Dvostruka pobjednica Tanja Poutiainen stigla je u glavni hrvatski grad još na Staru godinu.
Pogledaj originalni članak

– Nakon napornih utrka u Lienzu, odlučila sam se dobro odmoriti, a Zagreb je idealno mjesto za to. Šetala sam se gradom i uspjela jedan dan ne misliti na skijanje – kaže Tanja. Pobjednica premijerne Snježne kraljice uvjerena je da na Sljemenu može opet dobro voziti.

Pärson optimistična

Uvjerava nas u to i velika i Anja Pärson koja na Zagrebačkoj gori nikad nije pobijedila. Štoviše, nikad nije bila na postolju. Najbolji joj je plasman prošlogodišnje četvrto mjesto, a 2006. bila je peta. Premda nije ni sjena nekadašnje velike Janičine rivalke, Anja uvjerava:

– S mojim je skijanjem sve u redu i ja i dalje mogu pobijediti u Svjetskom kupu, pa tako i u Zagrebu. Dok je Janica skijala, gore je atmosfera bila nevjerojatna, bilo je mnogo više ljudi, no ovo je i bez Janice i dalje jedna od boljih utrka.

Tina Maze s njom se ne bi potpuno složila. Ona je razočarana što nije dobila priliku trenirati na Sljemenu i nije htjela zagrebačkim organizatorima dati alibi u višoj sili.

– To je njihov propust. Nekako sam vjerovala da će se organizatori snaći. Nisam vjerovala da se to Zagrebu može dogoditi.

No, ljupka Slovenka koja sve bolje vozi slalom bila je i glasnica dobrih vijesti. U Innerkremsu je jučer skijala zajedno s Ivicom.

– Ivica skija kao da nije bio na operaciji.

Naslov pobjednice danas će braniti Njemica Maria Riesch. No, ona nije dobra kao lani.

Dvoboj sestara Riesch

– Ne znam zašto je to tako, neke su stvari katkad neobjašnjive. Trenutačno je najbolja Schild, izvrsna je i Aubert, a bolje od mene skija i moja mlađa sestra Suzanne. Moja najveća želja nije pobijediti sestru, nego ponovno s njom biti zajedno na postolju kao u Aareu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.