TALENTIRANA

Tea Pavličić najbolja u Španjolskoj

Foto: wikipedia
Tea Pavličić najbolja u Španjolskoj
13.07.2015.
u 00:30
Tea je i dalje jako hrvatski nastrojena pa sve mečeve igra s Dinamovim znojnicama, a ima i starijeg brata Tina koji će uskoro napuniti 18 godina i koji je igrao za hrvatsku kadetsku reprezentaciju.
Pogledaj originalni članak

Četrnaestogodišnja Tea Pavličić, kćer pokojnog hrvatskog nogometnog reprezentativca Dubravka Pavličića, postala je teniskom prvakinjom Španjolske u svom uzrastu. S obzirom da je Dubravkova supruga Višnja zbog obiteljskog biznisa s troje djece ostala živjeti u Alicanteu, Tea će ubuduće igrati pod španjolskom zastavom. Doduše, djevojčica je stalno govorila da želi igrati samo za Hrvatsku, no kako iz Hrvatske nije mogla dobiti odgovarajuću financijsku potporu, bilo je logično da majka prihvati ponudu Španjolskog teniskog saveza. Uostalom, oni su u nju ulagali pa je prošle godine u srpnju Tea dobila i španjolsko sportsko državljanstvo.

Tea je i dalje jako hrvatski nastrojena pa sve mečeve igra s Dinamovim znojnicama, a ima i starijeg brata Tina koji će uskoro napuniti 18 godina i koji je igrao za hrvatsku kadetsku reprezentaciju. Tin igra nogomet za podmladak Herculesa, a nogomet trenira i mlađi brat, 12- godišnji Luka.

Zanimljivo je da je Tein prvi sport bio padel, kombinacija tenisa i skvoša, izrazito brz sport zahvaljujući kojem je razvila svoju motoričnost. A nju je naslijedila i od pokojnog oca koji se, osim nogometom, bavio paraglidingom, ali i padelom u kojem je bio i doprvak Španjolske.

>> Ulaz na stadion Herculesa nosit će ime Dubravka Pavličića

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.