SVAKA ČAST

Teško bolesni Nikola iz Niša završio u suzama zbog geste Hajdukove legende

Foto: Instagram
Teško bolesni Nikola iz Niša završio u suzama zbog geste Hajdukove legende
19.10.2022.
u 12:32
- Kada su u pitanju teške bolesti i takvi slučajevi onda sam socijalno osjetljiv, jer sam sve to i sam prolazio, uostalom, kao i moja obitelj. Moja pobjeda koja nije bila nimalo lagana, je da iz takvih takvih situacija i pozitivnih okruženja crpim pozitivnu energiju - rekao je Gudelj
Pogledaj originalni članak

Ivan Gudelj (62) jedan je od najvećih nogometaša Hajduka u povijesti, za splitskog je velikana nastupio 362 puta i zabio 93 golova, a za reprezentaciju Jugoslavije ubilježio je 33 nastupa uz tri pogotka, a nastupio je na OI 1980. godine, na SP-u 1982., te na Euru 1984. godine. Sada je napravio lijepu gestu i novac prikupljen od potpisanih dresova i knjiga uručio Nikoli Stefanovu iz Niša. Nikola boluje od rijetke bolesti i živi u nehumanim uvjetima.

Novac je prikupljen tako što je Ivan Gudelj na humanitarnoj večeri potpisivao knjige, dresove i majice. Susret Gudelja i Stefanova bio je emotivan, a Nišanin se rasplakao i zahvalio legenndi Hajduka.

I Gudelj je sam prolazio kroz teška razdoblja budući da se u 26. godini života morao ostaviti nogometa jer doznao da boluje od hepatitisa B. A trebao je potpisati za Real.

- To su teški slučajevi kakvih imate koliko hoćete, s guštom sam prihvatio pomoći Nikoli koji ne može niti hodati i uopće ne izlazi iz kuće! Općenito, kada su u pitanju teške bolesti i takvi slučajevi onda sam socijalno osjetljiv, jer sam sve to i sam prolazio, uostalom, kao i moja obitelj. Moja pobjeda koja nije bila nimalo lagana, je da iz takvih takvih situacija i pozitivnih okruženja crpim pozitivnu energiju. I najteže životne situacije se mogu prevladati ako se pronađe pozitivnost u samom čovjeku. Meni je pomogla vjera u Boga, dok je temelj svega obitelj i okruženje pozitivnim ljudima, treba bježati od negativnih stvari, ja sam tu bolest iskontrolirao i na kraju je pobijedio - rekao je Gudelj za Antenu Zadar.

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NO
nordic
13:29 19.10.2022.

❤ veliki čovjek! Sve najbolje tebi a pogotovo Nikoli🍀

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:10 19.10.2022.

Svaka čast Ivane!

CA
cane69
14:22 19.10.2022.

Bio i ostao VELIKI.