NEĆE BRANITI SREBRO

Tin Srbić odustao od nastupa na svjetskom prvenstvu! Jednostavno nemam snage

Tin Srbić odustao od nastupa na svjetskom prvenstvu! Jednostavno nemam snage
07.10.2021.
u 17:30
- Između olimpijskih igara i svjetskog prvenstva bilo je jako malo vremena, a uz sve moram početi pripremati sasvim novu vježbu za sljedeću sezonu.
Pogledaj originalni članak

Tin Srbić, srebrni s olimpijskih igara u Tokiju, u vježbi na preči, nastavio je s treninzima nakon što se dobro odmorio. Uspio je sakupiti dva tjedna u komadu na moru bez ikakvih pomisli na gimnastiku, a potom je dodao još nekoliko dana u Dubrovniku, baš u vrijeme kada je u tom gradu Blanka Vlašić izabrana u Komisiju sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO) za iduće četverogodišnje razdoblje.

- Odmah sam joj čestitao. Trebao sam uz nju biti predstavnik hrvatskih sportaša, ali sam u to vrijeme bio na odmoru. Eto, dogodilo se da se odmaram baš u gradu gdje je održan izbor. Čak sam rekao da mogu sudjelovati u radu ako će to biti nekoliko sati. No, kako je to trajalo cijeli dan, zahvalio sam se - istaknuo je Tin.

Neću braniti srebro

U japanskom gradu Kitakyushu će se od 18. do 24. listopada održati svjetsko prvenstvo. Nakon što je u Montrealu 2017. bio prvi, a dvije godine kasnije u Stuttgartu drugi, Srbić neće nastupiti u Japanu.

- Jednostavno nemam snage da bih mogao tamo nastupiti. Između olimpijskih igara i svjetskog prvenstva bilo je jako malo vremena, a uz sve moram početi pripremati sasvim novu vježbu za sljedeću sezonu. Vjerujem da će dosta prečaša propustiti ovo svjetsko prvenstvo iz istog razloga. Volim se natjecati i malo mi je žao što ću propustiti jedno veliko natjecanje i mogućnost osvajanja još jedne medalje. Opet, s druge strane imam mogućnost da propustim jedno natjecanje bez velikih posljedica jer svjetsko u Japanu nije kvalifikacijsko, primjerice, za olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Svjetski gimnastički savez lijepo vas je iznenadio odlukom da svi kvalitetni vježbači moraju promijeniti svoje vježbe. Drugim riječima, vježba s kojom ste osvojili srebro odlazi u povijest i više je nikad nećemo vidjeti na nekom natjecanju.

Element Možnik među lakšima

- Njihovo objašnjenje je da puno vježbača na preči radi iste elemente i slične vježbe. S novim pravilnikom žele to promijeniti. Što reći, vježbu koju sam imao nije nitko ni približno izvodio. Ja sam jedini u svijetu imao četiri otpuštanja za redom, ukupno sam imao pet letova. Sada su leteće elemente smanjili na tri po vježbi. Većini elemenata su smanjili vrijednosne ocjene. Tako je element Možnik, kojeg sam izvodio, pao u kategoriju lakših elemenata. Element Možnik, istina, radilo je jako puno vježbača. Ali, puno njih ga je radilo loše.

Kako napreduje nova vježba?

- Imat će deset elemenata i za sada smo napravili neke obrise vježbe. Možda ću potrošiti cijelu sljedeću godinu da tu vježbu dovedem do savršenstva, a ne znam koliko će mi trebati da je usavršim. Znam samo da će možda biti nešto lošiji rezultati na europskom i svjetskom prvenstvu. No, ta vježba bi trebala doživjeti vrhunac 2023. godine.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.