Liga prvaka

Tko kaže da su nam suci loši: dvojica sude isti dan u Ligi prvaka

Foto: AFP
Tko kaže da su nam suci loši: dvojica sude isti dan u Ligi prvaka
20.11.2012.
u 16:20
Njemački mediji Pizzaru daju prednost pred Marijem Mandžukićem u udarnoj postavi Bayerna
Pogledaj originalni članak

Ivan Runje i Mario Tičinović s Nordsjelandom dočekuju Srnin i Eduardov Šahtar u petom kolu Lige prvaka u skupini E. Danci su već deset uzastopnih europskih utakmica bez pobjede. Zadnji su put u Europi pobijedili 2008. godine i to u Kupu Uefe protiv FC Southa.

Bit će zanimljivo i na Chelseajevu gostovanju u Torinu kod Juventusa. Engleska momčad samo je jednom pobijedila na talijanskom tlu od osam gostovanja i to 2003. godine protiv Lazija (4:0). U toj je utakmici strijelac bio i Frank Lampard. U ostalih sedam susreta četiri su puta izgubili i triput remizirali. U zadnjih 12 gostovanja Chelsea je izgubio triput i pobijedio pet puta. Bit će to sraz igrača koji se jako dobro poznaju. Chelseajev trener Roberto di Mateo 34 je puta nastupio za Italiju, a nastupio je i na utakmici na kojoj je Gianluigi Buffon, današnji Juventusov vratar, debitirao za azzure 1998. godine. Fernando Torres i Juan Mata imaju lijepe uspomene jer su Buffonu zabili u finalu zadnjeg EP-a u Ukrajini i Poljskoj. Utakmicu Spartaka i Barcelone u Moskvi sudit će Ivan Bebek. Njegovi pomoćnici bit će Tomislav Petrović i Miro Grgić. Prvi put u povijesti Hrvatska će imati dva suca u Ligi prvaka. Sraz BATE Borisova i Lillea sudit će Marijo Strahonja koji je sudio i utakmicu prošlog kola Lige prvaka između Olympiacosa i Montpelliera. Nikada ni jedan hrvatski sudac nije sudio dva kola lige prvaka zaredom. Zadnji susret Barcelone i Spartaka odigran je 1993. godine. U prvom susretu u Moskvi bilo je 2:2. U Spartaku je tada igrao i današnji sportski direktor moskovske momčadi Valeri Karpin koji je zabio i u Moskvi i na Nou Campu gdje je Barcelona pregazila Ruse sa 5:1. Tadašnje zvijezde Barcelone bile su Stoičkov, Amor, Koeman, Romario... Zanimljivo je da je Karpin bio suigrač Josea Pinta, Barcelonina pričuvnog vratara. Spartakov trener Unai Emery trenirao je Almeriju i Valenciju i s Barcelonom je remizirao pet puta i ubilježio sedam poraza. U Valenciji je trenirao Jordija Albu i Davida Villu.

Bayern nije izgubio u zadnjih pet utakmica protiv Valencije, a Španjolci su tek jednom slavili protiv Bayerna u osam utakmica. Bayernov trener Jup Heynckes bit će dobro pripremljen jer poznaje španjolski nogomet. S Realom je bio prvak Europe 1997. godine, a također je vodio Valenciju i Tenerife. Protiv Valencije je u 14 utakmica ostvario pet pobjeda, dva remija i sedam poraza. Njemački mediji Pizzaru daju prednost pred Marijem Mandžukićem u udarnoj postavi Bayerna. Galatasaray od 2009. godine ne zna za domaću pobjedu u Europi. Prekid niza teško da će doći protiv Manchester Uniteda. Za Unitedova vratara De Geu dolazak na stadion Galatasaraya bit će posebno emotivan jer je baš na tom stadionu 2009. godine u Europskoj ligi imao europski debi dok je branio u madridskom Atleticu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.