RAT S HNS-OM

To što je napravio Hajduk nedopustivo je, a najsramotnija je bila ova poruka

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Osijek - Hajduk
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Osijek - Hajduk
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Osijek - Hajduk
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Osijek - Hajduk
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Osijek - Hajduk
23.05.2019.
u 06:42
Dječje suze u kombinaciji s “krađom” bile su dovoljne da se gotovo svi hajdukovci dignu na noge i opet Hrvatski nogometni savez i sudačku organizaciju označe kao najveće neprijatelje.
Pogledaj originalni članak

Kad smo konačno pomislili da su Hajduk i Splićani krenuli pomirljivije prema HNS-u, demantirala nas je utakmica finala kupa Hrvatske u konkurenciji – pionira! Hajduk i njegovi navijači tvrde: “Naša su djeca besramno pokradena, zbog suca Ante Čuljka izgubila su utakmicu i plačući izlazila s terena.” Najsramotniji je pak bio status na društvenoj mreži Hajdukova povjerenika za navijače Kristijana Petrica.

– Najteže mi je kao i svakom čovjeku vidjeti suze bespomoćne djece koju potkradaju “veliki Hrvati” koji obavljaju dužnosti unutar HNS-a, a svi zajedno imaju pet dana Domovinskog rata. Poruka je da vas sve skupa nabijem na k..., jer ćete na koljenima doći moliti da igrate u Splitu. Hrvatska u srcu, Hajduk živi vječno – napisao je Petric, kojeg su dječje suze očito prebacile preko granice dobrog ukusa.

Ono što je skandaloznije jest da se HNK Hajduk nije ogradio od riječi svog povjerenika. A morao bi, jer Petric nije bilo tko, već povjerenik za navijače. A svojom objavom samo je potpirio ionako vruće navijačke glave.

Dječje suze u kombinaciji s “krađom” bile su dovoljne da se gotovo svi hajdukovci dignu na noge i opet Hrvatski nogometni savez i sudačku organizaciju označe kao najveće neprijatelje. A učinili su to kao da nisu pogledali snimku sporne utakmice u kojoj se sudac bijelima dodijelio šest žutih i dva crvena kartona (igračima Osijeka je pak pokazao pet kartona).

Da su malo objektivnije pogledali snimku, mogli su shvatiti da je sudac u oba sporna detalja imao pravo pokazati isključujući karton.

Nekako se stječe dojam da je Hajduk, odnosno njegovi navijači, samo čekali novi povod za napad na Hrvatski nogometni savez, no žalosno je što kao instrument tog napada sada koriste vlastitu djecu. Djecu kojoj poručuju da ih se namjerno pokralo. Šteta što službeni Hajduk, ako je već uvjeren da su im klinci besramno i namjerno pokradeni, i ako se već stalno pozivaju na apsolutno poštenje, nisu to poštenje tražili i krajem prošle godine, kada je u utakmici seniora Hajduka i Slaven Belupa sudac teško oštetio Koprivničane i tako pomogao bijelima da osvoje bod. Naravno da suci griješe, nekad vam pomognu, nekad odmognu, ali Hajduk poštenje ne traži kada su evidentno oštećeni suparnici.

A u suprotnom se slučaju svi dižu na noge i potpiruju sukob s Hrvatskim nogometnim savezom. Hajduk više neprijatelja ne može tražiti u Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću, niti u sucu Bruni Mariću koji je nakon pritisaka napustio funkciju u Savezu. No, Splićani neprijatelja nekako ipak nađu, ovaj put u sucu Čuljku.

Šteta, jer ovakvim stavom šalju lošu poruku i svojoj djeci, koje su dočekali kao heroje nakon što su “pokradeni” u Slavonskom Brodu.

>> Sporne trenutke s utakmice pogledajte u galeriji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 79

ME
medvedgrad
06:57 23.05.2019.

Kupite pokal u Konzumu, napisite "Prvaci svita" i dajte im. I neka vise nitko s njima ne igra niti jednu tekmu.

DA
dabro
07:07 23.05.2019.

Konacno jedan realan i normalan clanak, bez uvrede ali istinit.Hvala

NN
nista_ne_znam
07:58 23.05.2019.

Tako je to kad klub vodi sekta, samo njena dogma je ispravna.