Boks

Treći turnir 'Posljednji heroji' u čast hrvatskim braniteljima

15.12.2023.
u 23:17
Ponosan sam što ova tradicija već treću godinu opstaje, usprkos ovim teškim vremenima. Veliko hvala svima koji su doprinijeli i pozivam sve da podrže ovaj tradicionalni turnir - kazao je Tomo Kadić, organizator turnira
Pogledaj originalni članak

Boksački klub Gladijator, na Velesajmu u Zagrebačkom boksačkom centru - Paviljon 18, 16. prosinca organizira treći međunarodni turnir pod imenom 'Posljednji heroji'. Riječ je o Memorijalnom turniru u čast hrvatskih branitelja

Ideja turnira je promocija boksa i stvaranja što više natjecanja za mlade sportaše u Zagrebu i regiji, ali ujedno i odavanje počasti svim herojima - ratnicima i djelatnicima iz svijeta boksa koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu.

- Ponosan sam što ova tradicija već treću godinu opstaje, usprkos ovim teškim vremenima. Veliko hvala svima koji su doprinijeli i pozivam sve da podrže ovaj tradicionalni turnir makar i svojim dolaskom kako bi bodrili mlade sportaše. Ovaj turnir je počeo kao vizija odavanja počasti našem kolegi Zdravku Žagaru - Žagiju, treneru koji nas je prerano napustio. Žagi je kao branitelj bio na prvoj liniji obrane i ovaj turnir samo je mali dio odavanja počasti njemu, ali i svim drugim braniteljima. Čak bi se usudio reći, svim drugim “Posljednjim herojima” našeg doba. Moramo cijeniti našu prošlost kako bismo izgradili bolju budućnost, a kako je bolje izgraditi nego da mlade naraštaje naučimo poštovanju i požrtvovnosti kroz sportska natjecanja - istaknuo je Tomo Kadić, organizator turnira. 

Kako kažu organizatori, boks je zaista sport koji je izgradio karakter generacija i samo najhrabriji su pokazivali svoje vještine i stjecali hrabrost. 

- Kroz boks smo odrastali dok smo pratili maestralne izvedene Muhammada Alija, Mikea Tisona, Lennoxa Lewisa, Evandera Holyfielda, Rockyja Marciana, Joea Louisa, braće Kličko i mnogih drugih poznatih imena. Uz sve ove poznate face svijeta boksa i Hrvatska je oduvijek imala svoje adute, ratnike ili bolje rečeno posljednje heroje, koji su ostavili trag u svakoj generaciji, a to su Fritzie Zivic, Mate Parlov, Stipe Drviš, Željko Mavrović i Filip Hrgović. Mladi naraštaji zaista imaju prave uzore i zasigurno pravu motivaciju da slijede ove sjajne borce. Želite li podržati mlade boksače i boksačice iz regije, vidimo se u subotu od 11 sati - kazao je Kadić. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.