GONZALO GARCIA

Trener Istre o Ercegu: Dobio je prestrogu kaznu. Nisam zabrinut, imam igrače koji čekaju priliku

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Trener Istre Gonzalo Garcia održao konferenciju za medije nakon utakmice protiv Rijeke
08.03.2023.
u 19:08
Zeleno-žuti na duže su vrijeme ostali bez svojeg najboljeg strijelca, koji je dobio jednu od najvećih kazni u povijesti lige.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Istre 1961 u petak u sklopu 25. kola SuperSport HNL-a gostuju kod posljednjeplasirane Gorice. Prošlog su vikenda Zeleno-žuti izgubili u derbiju Učke, Rijeka je s Aldo Drosine uzela sva tri boda golovima Nike Jankovića (2:0). Susret je ponašanjem obilježio Ante Erceg, koji se krenuo obračunavati s glavnim sucem utakmice nakon što je isključen.

Jakov Titlić u ruci je držao blokić u kojem zapisuje izmjene, kartonirane igrače, a pobješnjeli Erceg, koji je imao žuti karton iz 43. minute, ukrao mu je blokić, bacio na pod pa potom podignuo i iskidao ga na opći šok svih prisutnih. Dobio je kaznu od šest tisuća eura i devet utakmica neigranja u prvenstvu ili Kupu.

Trener Puljana Gonzalo Garcia najavio je gostovanje kod Velikogoričana. Kasnije je komentirao i situaciju oko Ante Ercega.

- U petak očekujemo tešku utakmicu s protivnikom koji je u dobrom trenutku. Promijenili su i trenera i neka lica unutar momčadi i puno su jači nego prije. Svakako se dobro natječu u utakmicama pa znam da neće biti laka utakmica za nas, ali idemo s nadom prema najboljem rezultatu - rekao je Španjolac.

Kazna najboljem strijelcu ekipe po njemu je prestroga.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Trener Istre Gonzalo Garcia održao konferenciju za medije nakon utakmice protiv Rijeke

- Ante je, po meni, dobio prestrogu kaznu, ali mi smo najjači kao momčad i to je naša najbolja karakteristika. Unatoč svemu ćemo se postaviti čvrsto, nastavit ćemo igrati dobar nogomet i raditi zajedno. Imamo napadača poput Bakrara ili Josipovića te vezne ili krilne igrače koji također mogu zabiti. Nisam zabrinut jer znam da imamo igrače koji čekaju svoju priliku. Moramo biti odlučniji u zadnjoj trećini i radimo na tome da stvaramo više šansi pa još samo lopta mora ući.

Hoće li Gorica ispasti?

- Za Goricu smatram da nije još gotova. Trener Sopić donio je Gorici jednu novu dimenziju i imaju stvarno neke odlične igrače poput Fućka, Mitrovića, Pršira te mnogih drugih - zaključio je Garcia. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZO
Zoran
20:08 08.03.2023.

Zašto baš 9 utakica? Mislim da je znao da će biti tako da bi ga i nakautirao.

BE
Berri
19:22 08.03.2023.

Tko god imalo prati prilike u HNS-u i želi biti objektivan zna da će Anti Ercegu kazna biti smanjena s 9 na 6 utakmica zabrane nastupa. Onu kaznu od 6.000 eura neće smanjivati.