ANALIZA 24. KOLA

Sudačka komisija zadovoljna: Nije bilo nijedne greške suca, ispravne i efikasne odluke VAR-a

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 14:18

Osobito nezadovoljni bili su iz Istre 1961, s obzirom na to da im je sudac Titlić u derbiju protiv Rijeke isključio dvojicu igrača. Ante Erceg žestoko je reagirao i čeka ga kazna, ali odluke prema mišljenju Komisije bile su ispravne.

Na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je analiza suđenja u proteklom, 24. kolu SuperSport HNL-a. Izrazili su zadovoljstvo činjenicom da nije bilo grešaka u odlukama sudaca ili VAR sobe tijekom utakmica odigranih za vikend. Posebno je 'vatreno', podsjećamo, bilo u derbiju Učke između Istre 1961 i Rijeke (0:2), u kojem su se domaćini smatrali pokradenima. Sudac Jakov Titlić isključio je Franu Mlinara i Antu Ercega, koji mu je iščupao papirić iz ruke pa ga poderao i bacio na travnjak. 

U ostalim susretima, Varaždin je s 2:0 dobio Šibenik, Slaven Belupo i Gorica remizirali su 1:1 uz isključenje Matthewa Steenvoordena, Lokomotiva je u Splitu svladala Hajduk (4:3), a Dinamo i Osijek u Maksimiru su podijelili bodove (1:1). Priopćenje Sudačke komisije donosimo u nastavku.

'KNS HNS-a nakon analize 24. kola Super Sport HNL-a izražava zadovoljstvo i apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru. Svi važni incidenti interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e ili poštivajući duh PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su potvrdom “činjeničnih odluka“ ili intervencijom u okviru VAR protokola', napisali su. 

Na tablici je vodeći Dinamo s 56 bodova. Hajduk je drugi s 44, dok treće mjesto drži Osijek. Slijedi velika borba za četvrtu poziciju - u igri su Varaždin, Slaven Belupo, Istra 1961, kao i Rijeka, koja se oporavila od loših rezultata u jesenskom dijelu sezone. 

Komentara 2

VE
Verwoerd
16:58 07.03.2023.

Kako nema greške, igrač Istre je dobio crveni karton iako se na snimci lijepo vidi kako je bio prvi na toj lopti. U nekoj normalnoj ligi poput njemačke, engleske ili španjolske to uopće ne bi bio prekršaj, jer ponavljam, igrač Istre je prvi na lopti, a hrvatski nogometni suci su uvjerljivo najgori na svijetu, i zato nikad niti jednog nećete vidjeti da sudi bilo svjetsko bilo europsko prvenstvo, bilo kup nacija, bilo ligu prvaka bilo ligu uefa. Znači, to vidi cijela Europa, cijeli svijet i FIFA i UEFA.

BS
Blue_shirt
15:56 07.03.2023.

Hajduku sviran penal i isti nije poništen bez obzira što je prije udarca igrač utrčao u 16m, Dinamo poništen dosudjen penal (ovaj put radi poštenja dinamovog igrača) . Dakle sve po "propisima" i planu i programu nema greške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije